Deze 4 nieuwe privacyfuncties kun je binnenkort gebruiken in WhatsApp

Deze 4 nieuwe privacyfuncties kun je binnenkort gebruiken in WhatsApp

Mark Zuckerberg heeft op Facebook nieuwe privacyfuncties voor WhatsApp aangekondigd. Dit zijn de vier nieuwe functies die je binnenkort in WhatsApp kunt gebruiken.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

1. Berichten verwijderen kan nu na twee dagen

WhatsApp heeft gewerkt aan een nieuwe tijdslimiet voor het verwijderen van berichten en die is vanuit de bètaversie naar de stabiele versie overgezet. Dat betekent dat iedereen er nu gebruik van kan maken. De nieuwe tijdslimiet zorgt ervoor dat het verwijderen van een bericht wordt verlengd tot 60 uur oftewel twee dagen en 12 uur. Eerder leek het er nog op dat die tijdslimiet helemaal zou verdwijnen.

Om de nieuwe functie te gebruiken, open je het gesprek waar je een bericht wilt verwijderen. Tik op het bericht en houdt deze ingedrukt, klik op het prullenbakje bovenin en selecteer vervolgens Verwijderen voor iedereen of Verwijderen voor mezelf.

Alhoewel de mogelijkheid om na ruim twee dagen een bericht te verwijderen erg welkom is, is de kans erg groot dat dat bericht al door de ontvanger gelezen is. Veel mensen hadden liever een bewerkingsknop gezien waarmee je bijvoorbeeld meteen spelfouten kunt corrigeren. Hoe dan ook, de nieuwe functie geeft je in ieder geval meer tijd om over je verzonden berichten na te denken.

2. Stiekem een WhatsApp groep verlaten

Deze functie zagen we onlangs al in een screenshot en nu is ze beschikbaar voor iedereen. Je kan dus een WhatsApp-groep verlaten zonder dat iedereen daar een melding van te zien krijgt in de groep. Alleen de groepsbeheerders worden van je vertrek op de hoogte gesteld.

Deze functie is al beschikbaar voor een aantal bètatesters op Android en iOS, en deze maand komt ze na meer gebruikers.

3. Je online status op WhatsApp

We wisten al een tijdje dat het eraan kwam, maar nu is het officieel: de mogelijkheid om je online status te verbergen. Dankzij deze nieuwe privacy-instelling heb je meer controle over wie kan zien wanneer je online bent. Het verbergen van de ‘nu online’-status werkt net als die van de ‘laatst gezien’-status. Je kan dus je online status verbergen voor niemand, voor specifieke contactpersonen of voor iedereen. Deze functie is ideaal voor een beetje meer privacy, bijvoorbeeld van een nieuwsgierige manager.

De functie komt deze maand beschikbaar voor iedereen, dus zorg ervoor dat je je versie van WhatsApp up-to-date houdt.

Deze 4 nieuwe privacyfuncties kun je binnenkort gebruiken in WhatsApp

4. Screenshots maken van verdwijnende media geblokkeerd

Vorig jaar lanceerde WhatsApp de verdwijnende foto's en video's. De ontvanger kan ze eenmaal bekijken, en zodra hij of zij het scherm verlaat, zijn ze weer weg. In dit artikel leggen we je uit hoe je van de functie gebruikmaakt. Helaas kan de ontvanger wel heel eenvoudig een screenshot maken van de foto of video, zonder dat de afzender ervan weet. Best teleurstellend dus en volgens WhatsApp kwam er geen screenshotdetectie om gebruikers juist te beschermen.

Die screenshotdetectie komt er niet maar het maken van screenshots van verdwijnende media wordt helemaal geblokkeerd. De afzender wordt er dus niet van op de hoogte gesteld. Dan nog is het natuurlijk mogelijk om een foto te maken van het beeld met een camera of een andere smartphone. WhatsApp zal je daarvoor waarschuwen. Zoals Sjoerd-1 al zei in de reacties: "Als je niet wilt dat iemand je afbeelding vaker ziet, kun je de afbeelding misschien beter niet versturen."

Deze functie komt binnenkort beschikbaar voor een aantal WhatsApp-gebruikers.

Ben je blij dat deze privacyfuncties er binnenkort komen, of zit je hier juist niet op te wachten? Laat het achter in de reacties.

Deze 4 nieuwe privacyfuncties kun je binnenkort gebruiken in WhatsApp

Screenshot via WABetaInfo

Lees meer over:
Privacy WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties