WhatsApp maakt foto's en video's wissen om ruimte vrij te maken eenvoudiger

WhatsApp maakt foto's en video's wissen om ruimte vrij te maken eenvoudiger

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp komt deze week met een hulpmiddel om foto's, video's en gif'jes die in chats zijn gedeeld, in één keer te verwijderen. Hierdoor is het vrijmaken van ruimte op de telefoon een stuk eenvoudiger geworden.

WhatsApp-opslagbeheer: makkelijker grote bestanden wissen

WhatsApp neemt al snel een aanzienlijk deel van je opslaggeheugen in als je veel foto's, gifs en video's met vrienden en familie uitwisselen. Je kan deze bestanden verwijderen, maar alleen allemaal in één keer. Gelukkig werd eerder dit jaar bekend dat WhatsApp het mogelijk zou gaan maken om zelf te kunnen kiezen welke bestanden worden verwijderd en dat moment is nu daar. De berichtendienst maakt via Twitter bekend dat de nieuwe versie van het 'opslag'-scherm deze week wereldwijd wordt uitgerold.

WhatsApp maakt de nieuwe opslagfunctie bekend

Zo werkt het

Je kan met het nieuwe hulpmiddel zelf bepalen welke informatie je op je telefoon wilt bewaren en welke bestanden je juist wilt weggooien.

  1. Ga naar de drie puntjes rechts bovenin WhatsApp
  2. Tik op 'Instellingen'
  3. Tik op 'Opslag en datagebruik'
  4. Tik op 'Opslag beheren'
WhatsApp maakt foto's en video's wissen om ruimte vrij te maken eenvoudiger

Je komt nu in een scherm terecht waar je kunt zien hoeveel ruimte WhatsApp op je telefoon inneemt en wat de grootste bestanden zijn. Er zijn twee onderdelen, een met alle bestanden die groter zijn dan 5MB (inclusief het totale aantal opslag dat die bestanden gezamenlijk innemen) en een met vaak doorgestuurde foto’s en video’s. Je kan bij beide sorteren op nieuwste, oudste of grootste.

Daaronder kun je per gesprek zien welke media er zijn uitgewisseld. Alle bestanden worden hier wel op een hoop gegooid, maar je kan er wel sorteren op nieuwste, oudste of grootste. Daarnaast kun je per gesprek zien hoeveel opslag alle bestanden gezamenlijk innemen.

Gerelateerde artikelen

Je kan helaas niet meer per gesprek zien hoeveel opslag de verstuurde foto’s, gifjes en andere bestandstypes innemen. Je kan er ook niet meer voor kiezen om alleen de gifjes te verwijderen.

Wat denk jij van de dit nieuwe hulpmiddel om overbodige WhatsApp-bestanden te verwijderen? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk