'WhatsApp multi-device werkt vooralsnog maar met één smartphone'

'WhatsApp multi-device werkt vooralsnog maar met één smartphone'

De mogelijkheid om je WhatsApp-account op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken komt er aan. Nu is er een detail omtrent deze functie opgedoken die je waarschijnlijk niet zal bevallen.

WhatsApp multi-device

De multi-device-functie, ofwel de mogelijkheid om je WhatsApp-account op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken, zal binnen twee maanden worden uitgerold naar WhatsApp Beta. Tevens werd bekend gemaakt dat er tot 4 apparaten kunnen worden gekoppeld, maar aan die 4 apparaten zit wel een hele grote beperking.

Volgens WABetaInfo is de ondersteuning voor meerdere apparaten namelijk beperkt tot WhatsApp Web, WhatsApp Desktop en het slimme scherm van Facebook, de Facebook Portal. Je kunt dus niet hetzelfde WhatsApp-account gebruiken op een tweede smartphone, althans niet met de eerste versie van de functie. Dit is een enorme tegenvaller voor een platform met zoveel gebruikers. We hopen dat deze beperking niet van lange duur is, en dat er snel een update komt.

Koppelen met multi-device

De website deelt ook meer informatie over hoe deze functie zal werken. Gebruikers moeten hun secundaire apparaten afzonderlijk koppelen aan de hoofdapp op een smartphone. Zodra je je account aan andere apparaten koppelt, heb je de hoofdsmartphone niet meer nodig om online te zijn. Je kunt maximaal vier extra apparaten koppelen, maar een tweede smartphone hoort daar dus helaas niet bij.

Gebruikers moeten tevens de meest recente versie van de app op hun smartphone hebben geïnstalleerd om oproepen en berichten van WhatsApp Web, WhatsApp Desktop of de smart display van Facebook te kunnen ontvangen.

Waarom multi-device een veelgevraagde feature is

Je kunt WhatsApp nu al gebruiken op desktop of op het web, maar de app moet nog wel op een smartphone met een actieve internetverbinding draaien. Eigenlijk worden je berichten en chats door je smartphone naar de desktop-app of web-app gestuurd. Met multi-device kun je hetzelfde WhatsApp-account gebruiken dat onafhankelijk wordt ondersteund op meerdere apparaten, zoals Telegram, Facebook Messenger en andere vergelijkbare apps. Dit zorgt voor ononderbroken gesprekken, zelfs als je je smartphone buiten bereik ligt of geen actieve internetverbinding heeft. De berichten worden dus direct naar de servers van WhatsApp verzonden - dat proces loopt dus niet meer via je telefoon.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer