WhatsApp multi-device maakt gebruik van end-to-end-encryptie

WhatsApp multi-device maakt gebruik van end-to-end-encryptie

WhatsApp werkt al geruime tijd aan de mogelijkheid om je WhatsApp-account op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. In een nieuwe versie van de chatapp zijn details opgedoken over de beveiliging van deze berichten.

WhatsApp multi-device

De multi-device-functie, ofwel de mogelijkheid om je WhatsApp-account op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken, zal binnen twee maanden worden uitgerold naar de bètaversie van WhatsApp. Nu rijst bij velen de vraag of de berichten die tussen deze vier apparaten verstuurd kunnen worden, leesbaar voor derden als ze onderschept worden. Volgens details in versie 2.21.14.1 van WhatsApp Beta is dit niet mogelijk, ontdekte WABetaInfo.

De screenshot die de website gepubliceerd heeft, laat het scherm zien dat wordt weergegeven als je multi-device net hebt ingeschakeld. WhatsApp geeft hier nu aan dat end-to-end encryptie voor gesprekken en berichten via multi-device ook ingeschakeld is. End-to-end encryptie betekent dat de verbinding tussen twee toestellen versleuteld wordt. Om de berichten te kunnen bekijken, dien je een sleutel te hebben en die is alleen beschikbaar voor jou en je gesprekspartner(s). Dit betekent ook dat bijvoorbeeld WhatsApp zelf of veiligheidsdiensten niet zomaar jouw berichten of gesprekken kunnen afluisteren.

WhatsApp multi-device maakt gebruik van end-to-end-encryptie
Screenshot van de multi-device-functie in WhatsApp

Onlangs werd ook bekend gemaakt dat er tot vier apparaten kunnen worden gekoppeld, maar dat je niet hetzelfde WhatsApp-account gebruiken op een tweede smartphone. De screenshot bevestigt dit nogmaals.

Beschikbaarheid multi-device

De multi-device-functie zal binnen twee maanden worden uitgerold naar WhatsApp Beta. Dat maakte Facebook-ceo Mark Zuckerberg op 3 juni bekend. Je leest hier alvast meer over de werking van multi-device en waarom het zo'n veelgevraagde functie is. Naast multi-device kunnen we binnenkort ook twee andere nieuwe functies verwachten.

Er zijn heel wat chat-apps die end-to-end encryptie gebruiken, waaronder Signal en sinds kort ook Google Berichten. Hecht jij belang aan encryptie voor de multi-device-functie in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties