Messenger Rooms starten vanuit WhatsApp, zo werkt het

Messenger Rooms starten vanuit WhatsApp, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Messenger Rooms in WhatsApp

Zoom, Houseparty, Microsoft Teams en Google Meet zijn tijdens de coronacrisis ontzettend populaire tools om mee te videobellen. In april werd duidelijk dat Facebook de concurrentie aan wilde gaan met deze succesvolle diensten via zijn eigen Messenger Rooms. Een snelkoppeling naar Messenger Rooms is nu bij een aantal gebruikers van WhatsApp Beta te zien.

Messenger Rooms is te vinden in Messenger en je kan er met maximaal 50 personen tegelijk videobellen. Door de integratie met WhatsApp krijg je twee keuzes: videobellen via WhatsApp met maximaal 8 deelnemers of videobellen met Messenger Rooms met maximaal 50 personen.

Een Ruimte aanmaken via WhatsApp

In versie 2.20.163 van WhatsApp Beta is op de redactie de snelkoppeling naar Rooms op welgeteld één telefoon te zien als je in een chat op het paperclipje tikt.

Screenshot van Messenger Rooms in WhatsApp

Na een Messenger Rooms-welkomstscherm kom je in onderstaand scherm terecht waar je ervoor kan kiezen om een 'Ruimte' in Messenger aan te maken.

Screenshot van Messenger Rooms in WhatsApp

Het volgende scherm geeft uitleg over de aan te maken Ruimte in Messenger. Zo staat er dat mensen met een link kunnen deelnemen en de Ruimte ook kunnen delen met anderen, ook als zij geen Messenger of Facebook gebruiken. Na het aanmaken van de Ruimte kun je de link via WhatsApp versturen naar de mensen waarmee je wilt videobellen. Je moet je in de virtuele Ruimte bevinden zodat andere kunnen deelnemen. Ben je even wat anders op je telefoon aan het doen, dan krijg je een melding zodra iemand wil deelnemen.

Screenshot van Messenger Rooms in WhatsApp

Beschikbaarheid Rooms in WhatsApp

Zoals aangegeven is de integratie van Rooms in WhatsApp momenteel aan het uitrollen en zal de optie niet bij iedereen meteen te zien zijn. Zodra iemand de optie wel al ziet, kan deze persoon anderen uitnodigen, ook al is de integratie bij hen nog niet actief. Laat het ons in de reactie weten of je al kan 'Roomen' vanuit WhatsApp.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk