WhatsApp laat je nu mensen taggen in groepsgesprekken

WhatsApp laat je nu mensen taggen in groepsgesprekken

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Mentionen maar

Een mention werkt door middel van een apenstaartje te tikken gevolgd door de nickname van een persoon en is bekend van onder andere Twitter of messenger-app Telegram. Deze functie is nu ook te gebruiken in de laatste bètavariant van WhatsApp. In groepsgesprekken kun je een @ typen, waarna je een pop-up menu te zien krijgt, waarbij je alle contacten in dat gesprek kunt kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om een apenstaartje in te voeren, gevolgd door de naam van de contactpersoon.

De naam van de persoon wordt blauw weergegeven en hier kan op geklikt worden, om zo het profiel van desbetreffende persoon te zien. Als je iemand voorziet van een tag en een emoji in je bericht gebruikt zal de mention ongeldig worden, waarbij de naam van de persoon ook zwart wordt en dus niet meer aan te klikken is.

Quotes waren al te gebruiken in de messenger-app, maar hiermee kun je nog specifieker iemand wat vragen, want de persoon zal hiervan ook een specifieke melding krijgen. Wat als nadeel gezien kan worden is dat zo'n melding ook binnenkomt als notificaties voor een groepsgesprek zijn uitgeschakeld.

Beschikbaarheid

Momenteel is deze functie alleen te vinden in de nieuwste bètaversie van WhatsApp. Wil je ook meetesten met nieuwe WhatsApp-versies, dan lees je hier hoe je bètatester wordt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk