"WhatsApp maakt bewerken en terugtrekken berichten mogelijk"

"WhatsApp maakt bewerken en terugtrekken berichten mogelijk"

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

WhatsApp: bewerken en terugtrekken

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp is een nieuwe functie gevonden waarmee berichten onder andere bewerkt kunnen worden. Dit betekent dat als je een bericht hebt verzonden en er een tikfout in staat, of wellicht heb je je toch bedacht over de inhoud, dan kan dit met de bewerkfunctie aangepast worden. Dit is geen unieke functie voor WhatsApp, andere messengers hebben deze optie al. Toch is het een handige en waarschijnlijk veel gebruikte nieuwe functie die toegevoegd wordt aan WhatsApp.

Daarnaast zien we de mogelijkheden om berichten volledig terug te trekken. Op dit moment kunnen berichten alleen verwijderd worden, maar de 'terugtrek-optie' zorgt voor meer gebruiksgemak wat dat betreft. Als een bericht teruggeroepen wordt, dan is het ook niet meer te lezen voor de ontvanger. Hierbij wordt dan de tekst getoond: bericht teruggetrokken. Het is dan voor zowel de ontvanger als de verzender niet meer mogelijk het bericht te bekijken.

De nieuwe opties worden op dit moment voorbereid door WhatsApp, zo lijkt het. De manier waarop het werkt is wel al bekend. Wil je de nieuwe bewerk- of terugtrek-optie in WhatsApp gebruiken, dan kan dit in de toekomst door een bericht te selecteren en vervolgens op de puntjes boven in het scherm te drukken. Heb je dit gedaan, dan verschijnt de optie 'edit'.

Wanneer?

Dat is een goede vraag, op dit moment wordt de functie voorbereid aan de achterkant. In de nieuwste bètaversie zien we op de redactie de mogelijkheid nog niet, maar deze zou zomaar toegevoegd kunnen worden in een nieuwe update. We houden het uiteraard in de gaten. Kijk jij uit naar deze nieuwe functie?

Via: Twitter

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk