WhatsApp verhoogt binnenkort limiet van videobellen in groep

WhatsApp verhoogt binnenkort limiet van videobellen in groep

WhatsApp videobellen

Apps voor videobellen in groep, zoals HouseParty, beleven momenteel een tweede leven door het groeiende succes als gevolg van de zelfisolatie van gebruikers door de coronacrisis. Toch zijn er andere apps die slechts in beperkte mate een rol kunnen spelen om het contact met familie en vrienden vanop afstand te onderhouden. WhatsApp is een voorbeeld van zo'n app, want je kan slechts met vier mensen tegelijk videobellen in de populaire berichtendienst. Wie wil bellen met grotere groepen, moet dus op zoek naar alternatieven.

WABetaInfo heeft nu ontdekt dat daar verandering in komt, want in de code van de laatste versie van WhatsApp Beta staan sterke aanwijzingen die stellen dat WhatsApp zijn limiet voor bellen in groep wil verhogen. Wat we nog niet weten is hoe groot die limiet nu zal zijn. Eerder verhoogde ook Google Duo zijn limiet voor videobellen van acht mensen naar 12, en het zou kunnen dat WhatsApp Googles voorbeeld volgt. In de code staat dat gebruikers hun app moeten bijwerken naar de laatste versie om met meerdere groepsleden te kunnen videobellen.

Screenshot van Google DuoGoogle Duo verhoogde eerder al de limiet voor videobellen in groep

Corona-maatregelen

Het is niet de eerste keer dat de WhatsApp-ontwikkelaars inspelen op de veranderde behoeften van gebruikers als gevolg van de ziekte corona. Eerdere nam de berichtendienst al maatregelen tegen de verspreiding van nepnieuws, juist door een limiet te verlagen. Je kan nu doorgestuurde berichten naar maximaal één contact doorsturen.

Recent schreven we nog over drie andere functies die hun weg naar de berichtendienst gaan vinden. Het is nog niet bekend wanneer we met grotere groepen kunnen videobellen in WhatsApp, maar het lijkt erop dat de functie op korte termijn beschikbaar zal worden gemaakt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties