WhatsApp ‘Later lezen’-functie, dit kun je er straks mee

WhatsApp ‘Later lezen’-functie, dit kun je er straks mee

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Buiten alle commotie rondom het nieuwe privacybeleid werkt WhatsApp gestaag door aan nieuwe functies voor zijn messenger. Zo kunnen we binnenkort gebruik maken van de ‘Later lezen’-functie. Dat brengt meer rust in je leven.

WhatsApp ‘Later lezen’

De archiveer-functie in WhatsApp gaat plaats maken voor de ‘Later lezen’-functie. Dat ontdekte WABetaInfo. De archiveer-functie gebruik je nu om chats te archiveren zodat ze niet meer in het chatoverzicht te zien zijn. Je ontvangt dan ook geen meldingen meer omdat alle gearchiveerde chats automatisch worden gedempt om onderbrekingen te verminderen.

WhatsApp ‘Later lezen’-functie, dit kun je er straks mee

Later lezen gaat hetzelfde doen maar komt straks wel bovenin je chatlijst prominent in beeld te staan. Zodra je erop tikt, krijg je de melding te zien dat de archiveer-functie is aangepast naar Later lezen. Als je de functie aanzet, worden alle gesprekken met nieuwe berichten naar Lees later verplaatst. Je ontvangt geen meldingen en kunt rustig Netflixen, je tentamens voorbereiden of een videovergadering bijwonen. Zodra je weer tijd hebt, kun je de functie weer uitschakelen om alle nieuwe berichten door te nemen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer is het beschikbaar?

Volgens WABetaInfo is de functie straks beschikbaar voor zowel individuele chats en groepschats. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het oude archief te gebruiken in plaats van het nieuwe Lees later. Wanneer Later lezen beschikbaar komt in WhatsApp is nog niet bekend. Vermoedelijk zal de bètaversie als eerste aan de beurt zijn. Zodra jij deze nieuwe functie binnenkrijgt, horen we dat graag via dit e-mailadres (inclusief screenshot).

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk