WhatsApp laat je straks 'Laatst gezien'-status verbergen voor bepaalde contacten

WhatsApp laat je straks 'Laatst gezien'-status verbergen voor bepaalde contacten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De functies Laatst gezien en Online laten je zien wanneer je contacten voor het laatst gebruik hebben gemaakt van WhatsApp, of dat ze nu online zijn. WhatsApp zou voor de eerste functie werken aan de mogelijkheid om deze te verbergen voor specifieke contactpersonen.

WhatsApp Laatst gezien verbergen

Laatst gezien verwijst naar het tijdstip waarop een contactpersoon WhatsApp voor het laatst heeft gebruikt. Met de privacyinstellingen in WhatsApp bepaal je zelf wie je Laatst gezien-melding kan zien. Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp nu aan de mogelijkheid om Laatst gezien te verbergen voor de bepaalde contacten.

Momenteel kan de weergave van 'Laatst gezien', 'Profielfoto' en 'Info' worden ingesteld op 'Iedereen', 'Mijn contacten' of 'Niemand'. Er zijn hier geen andere opties mogelijk, zoals wel het geval is bij de Status. Hierbij kun je specifieke contacten uitsluiten en dat is binnenkort dus ook mogelijk voor de optie Laatst gezien. Als je de optie inschakelt voor bepaalde contacten, dan werkt de optie ook andersom. Je zal dan van deze contacten hun Laatst gezien-status ook niet zien.

WhatsApp laat je straks 'Laatst gezien'-status verbergen voor bepaalde contacten

De nieuwe optie is ontdekt in de iOS-versie van WhatsApp en zal ook voor Android uitgebracht worden. Als je nu de privacy-instellingen van WhatsApp induikt, zal je de optie niet tegenkomen. Ze is namelijk in ontwikkeling en het is nog niet bekend wanneer WhatsApp de lancering ervan gepland heeft.

Wat vind jij van deze nieuwe functie voor WhatsApp? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast drie van de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

  1. 3 manieren om stiekem en ongemerkt WhatsApp-berichten te lezen
  2. Foto's en video's bewerken met emoji en teksten in WhatsApp Web
  3. Kan je in WhatsApp zien of iemand je profiel of status bekijkt?
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk