WhatsApp laat je nu jezelf appen alsof het een notitie-app is (Update)

WhatsApp laat je nu jezelf appen alsof het een notitie-app is (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp maakt het voor gebruikers nu mogelijk om zichzelf berichten te sturen. Op die manier kan je de app gebruiken als een soort van een notitieboekje. We leggen uit hoe het werkt.

Update 29/11: de functie is nu beschikbaar voor alle gebruikers op WhatsApp. We hebben dit artikel aangepast.

Jezelf appen

WhatsApp maakt het voor gebruikers mogelijk om een gesprek met zichzelf te beginnen. Die functie wordt nu uitgerold in de berichtenapp. Je kan zo'n gesprek starten door op het berichticoontje te tikken rechtsonder in WhatsApp. Je kan dan jezelf vinden in de lijst met contacten.

WhatsApp benadrukt dat alle berichten die je naar jezelf stuurt in het gesprek ook end-to-end-versleuteld zijn. Dat wil zeggen dat ze niet door anderen kunnen worden gelezen, ook al zouden bijvoorbeeld hackers proberen om ze te onderscheppen.

Notitie-app

WhatsApp transformeert dus met deze functie tot een soort notitie-app. Je kan berichten naar jezelf sturen en het gesprek vastpinnen zodat je makkelijk bij je notities kunt. Verder kan je in WhatsApp niet alleen tekst kwijt, maar ook bestanden, afbeeldingen en video's. Met de zoekfunctie in het gesprek vind achteraf je makkelijk wat je zoekt.

WhatsApp laat je nu jezelf appen alsof het een notitie-app is (Update)

Het was eigenlijk al langer mogelijk om een gesprek met jezelf te beginnen op WhatsApp aan de hand van een handige truc. Je moest daarvoor anderen aan een groep toevoegen, om daarna deze mensen meteen te verwijderen, zodat jij alleen overblijft in het gesprek.

Beschikbaarheid

De functie was eerst beschikbaar voor een deel van de WhatsApp-gebruikers, maar nu is ze dus breed beschikbaar. Vorige week raakte bekend dat WhatsApp vanaf nu werkt op meerdere telefoons tegelijk. Er is ook meer bekend geraakt over een ernstig datalek op WhatsApp. Kijk jij ernaar uit om WhatsApp te gebruiken als een notitie-app? Of denk je dat dat niet handig is? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk