Let op: WhatsApp heeft kritieke kwetsbaarheid verholpen met update

Let op: WhatsApp heeft kritieke kwetsbaarheid verholpen met update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatApp maakt bekend dat het met een recente update twee beveiligingsproblemen in zijn app heeft aangepakt. Ze konden voorkomen tijdens het delen van video's. Zorg dat je telefoon werkt met de laatste versie van WhatsApp.

WhatsApp-kwetsbaarheden

Elke maand rolt Google voor Android een beveiligingsupdate uit die kwetsbaarheden in het besturingssysteem aanpakt. Bij WhatsApp volgen zulke updates niet maandelijks, maar in september heeft de dienst wel twee kwetsbaarheden aangepakt, dat maakt het bekend op zijn website.

De ene fout wordt als "kritiek" bestempeld (CVE-2022-36934), terwijl de andere een hoog "risico" heeft (CVE-2022-27492). Beide problemen hadden te maken met het delen van filmpjes in een gesprek. Videobestanden kunnen worden aangepast op zo'n manier dat kwaadwillenden in principe van op afstand code kunnen draaien op de telefoons van de ontvanger van het bestand. Op die manier kunnen allen soorten van malware op je telefoon worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld een tool om je bankrekening te plunderen en met je persoonlijke gegevens aan de haal te gaan.

De twee fouten zijn verholpen met versie 2.22.16.12 van WhatsApp en versie 2.22.16.12 van WhatsApp Business. Gebruikers hebben die updates in september ontvangen, maar het is raadzaam in de Play Store te controleren of er een update klaarstaat voor de berichtenapp. heb je geen opslagruimte vrij om de update te installeren, bekijk dan deze tips. De ontwikkelaars van WhatsApp stellen dat er geen indicatie is dat kwaadwillenden effectief misbruik hebben gemaakt van deze fouten.

Gerelateerde artikelen

Meer WhatsApp-nieuws

Gelukkig zijn er naast beveiligingslekken nog meer redenen om je WhatsApp-app regelmatig bij te werken. Dinsdag heeft de berichtenapp zijn Call Links-functie onthuld, ofwel de mogelijkheid om een uitnodiging te versturen om te videobellen. Eerder deze week schreven we al over de avatarfunctie die is gelekt. We krijgen te zien hoe je in WhatsApp straks stickers van jezelf kan delen. Het is ten slotte ook mogelijk om een tablet te koppelen aan je account en op termijn zal je ook een verzonden WhatsApp-bericht kunnen bewerken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk