'WhatsApp krijgt versleutelde back-ups in de cloud, zo werkt het'

'WhatsApp krijgt versleutelde back-ups in de cloud, zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp gaat encryptie behouden bij chats die het in de cloud opslaat. Als je kiest voor back-ups via Google Drive verlies je normaal gezien die versleuteling, maar nu kan je met een apart wachtwoord je gesprekken toch beveiligen.

WhatsApp's encryptie in de cloud

Als je WhatsApp gebruikt, is de kans groot dat je gebruik maakt van de handige back-ups in Google Drive. Zo zet je gesprekken namelijk in geen tijd over naar een ander apparaat. Dat is handig, maar het brengt een onwenselijk nadeel met zich mee. je verliest namelijk meteen een van de troeven die de berichtendienst heeft ten opzichte van sommige concurrenten: de versleutelde berichten tussen contacten. Drie jaar geleden maakte WhatsApp bekend dat berichten in Drive niet beveiligd zijn, en in principe kan Google ze dus rechtstreeks inkijken.

Gerelateerde artikelen

Bij Facebook willen ze aan dat minpunt bij cloud-back-ups een einde maken, en daarom testen de ontwikkelaars een manier om opgeslagen gesprekken in Drive alsnog te beveiligen. Volgens de betrouwbare geruchtenverspreider WABetainfo gaat WhatsApp gebruikers een apart wachtwoord laten maken voor back-ups in de cloud, en elke keer als je gesprekken uit de cloud herstelt, is dat wachtwoord benodigd.

Screenshot van de functie

Screenshot van de functie

Een andere manier om gesprekken te herstellen is door rechtsreeks de encryptiecode van 64 tekens te gebruiken. Als je die code echter kwijtraakt, dan verlies je meteen toegang tot je gesprekken. Wie daarentegen zijn of haar wachtwoord verliest, kan het opnieuw instellen met behulp van de telefoon waarop WhatsApp al actief is.

Beschikbaarheid

WhatsApp test de encryptie voor back-ups momenteel bij een deel van de testers van WhatsApp Beta. Gebruik je de bètaversie en zie je de functie niet, dan is dat dus niet vreemd. Het is niet bekend wanneer WhatsApp de functie zal uitrollen naar meer gebruikers of naar de stabiele versie van de berichten-app.

Er waren al langer geruchten die stelden dat WhatsApp chats in de cloud wil beveiligen. Eerder testte WhatsApp ook zijn langverwachte multi-device-functie bij gebruikers, en je kan nu vier andere apparaten aan je WhatsApp-account koppelen. In dit artikel ontdek je hoe je WhatsApp optimaal kan beveiligen in acht stappen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk