Zo zien de WhatsApp emoji-reacties eruit

Zo zien de WhatsApp emoji-reacties eruit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan straks in WhatsApp met emoji reageren op berichten. De functie is op dit moment in ontwikkeling, en maar het bestaan ervan is nu al gelekt, inclusief een screenshot. Wanneer we de reacties kunnen verwachten en of je uit alle emoji zal kunnen kiezen, is nog niet bekend.

*Update 06/06: De emojireacties zijn alvast in een nieuwe screenshot gelekt. We hebben deze aan het artikel toegevoegd.

WhatsApp-reacties

In WhatsApp kan je binnenkort een bericht van een ander lang ingedrukt houden om te kiezen voor een 'emojireactie'. We kennen deze functie natuurlijk al lang van andere apps als Messenger, Facebook en Google berichten, maar straks vind je het ook op WhatsApp. Dat weet WABetaInfo.

We krijgen alvast een screenshot te zien van de emojireacties, en daarin zien we een bericht met in totaal zeven reacties. Het lijkt erop dat je met elke emoji naar wens zal kunnen reageren, en daarnaast zal iedereen in groepen kunnen zien wie gereageerd heeft. Het systeem is dus vergelijkbaar met dat van Messenger.

Zeven reacties op een bericht

Zeven reacties op een bericht

In WhatsApp kan je al veel langer antwoorden op berichten, en vervolgens verschijnt bovenaan het bericht waarop je reageert. Toch is het opvallend dat de dienst nu ook emojireacties krijgt omdat er aan de basisfunctionaliteiten van de app, de manier waarop je met elkaar berichten stuurt, al voor enige tijd niet niets meer is veranderd.

Beschikbaarheid in WhatsApp

Op dit moment is de functie nog volop in ontwikkeling, en het is niet bekend wanneer ze beschikbaar komt voor de stabiele versie en de bèta van WhatsApp. Daarnaast is het nog de vraag of de functie ook meteen zal werken in de desktop- en webversies van WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp krijgt aan de lopende band nieuwe functies. Er zijn nieuwe Verdwijnende berichten, een verbeterde fotobewerker, je zet chats over van iOS naar Android, het nieuwe archief, de multi-device-functie en in India wordt geëxperimenteerd met een betaalfunctie,

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk