'WhatsApp krijgt emoji-reacties zoals Messenger, zo werkt het'

'WhatsApp krijgt emoji-reacties zoals Messenger, zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp's emojireacties zijn nu ook voor de Android-app in ontwikkeling nadat ze eerder opdoken in de code voor de iOS-app. We krijgen ook meer te zien over de werking van de functie. Gebruikers kunnen ze voor elke chat ook uitschakelen.

WhatsApp emojireacties

In WhatsApp zal je straks met emoji kunnen reageren op berichten, net zoals in andere berichten-apps als Google Berichten en Messenger. De functie is al enkele maanden in ontwikkeling voor iOS, maar nu werken ontwikkelaars ook aan de functie voor de Android-app. Nu wordt ook pas duidelijk hoe de functie precies zal werken.

De informatie is ontdekt in de code van bètaversie 2.21.24.8, dat meldt WABetaInfo. WhatsApp gaat je niet zomaar met emoji laten reageren op berichten, maar gebruikers krijgen ook controle over de functie. Per individuele chat of in elk groepsgesprek kan de functie ook uitgeschakeld worden.

De instelling waarmee je de functie uitschakelt

De instelling waarmee je de functie uitschakelt

Het is nog steeds niet duidelijk of je zoals in Messenger met elke beschikbare emoji zal kunnen reageren. Een app als Google Berichten laat je enkel kiezen uit een kleine selectie van zeven verschillende emoji. Het blijft nog steeds wachten op een eerste screenshot van de selectie-interface voor emoji.

Beschikbaarheid

Op dit moment zijn de emojireacties nog in ontwikkeling en ze zijn nog niet beschikbaar voor bètagebruikers. Het is nog niet bekend wanneer de functie wordt uitgerold. Eerder lanceerde WhatsApp al wel een bewerkfunctie waarmee je groepsafbeeldingen maakt op basis van emoji en stickers. De nieuwe lading emoji van 2021 zijn ook alvast toegevoegd.

De screenshot ui iOS die eerder was gelekt

De screenshot ui iOS die eerder was gelekt

Onze WhatsApp-tips

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk