WhatsApp: kies voor elk gesprek nu een andere achtergrond

WhatsApp: kies voor elk gesprek nu een andere achtergrond

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp kan je vanaf nu voor elk afzonderlijk gesprek een achtergrond kiezen. Er is ook een groter pakket aan achtergronden en geanimeerde stickers beschikbaar.

WhatsApp achtergronden

WhatsApp is altijd een vrij sobere berichtendienst geweest, als je hem vergelijkt met het kleurrijke uiterlijk van Messenger of de vele personalisatiemogelijkheden van Telegram. Toch maakt de populaire berichtendienst een kleine inhaalbeweging. Je kan nu voor elk gesprek een aangepaste achtergrond selecteren, dat meldt onder meer TechCrunch.

Het was al langer mogelijk om in WhatsApp zelf een achtergrond in te stellen, maar dat kon nog niet voor elk afzonderlijk, gesprek. Als je een achtergrond wil veranderen dan tik je in een conversatie rechtsboven op het menu met de drie puntjes en dan op ‘Achtergrond’ en ‘Wijzigen’. Je kan vervolgens kiezen uit een grotere selectie van WhatsApps standaard achtergronden of je kiest een eigen beeld. Je kan dan kiezen om die achtergrond exclusief te maken voor het gesprek met die persoon, maar er is ook de mogelijkheid om hem te gebruiken voor chats wanneer je je telefoon wisselt naar een donker thema.

WhatsApp: kies voor elk gesprek nu een andere achtergrond

Stickers zoeken

WhatsApp heeft dus zijn aanbod aan achtergronden uitgebreid en er zijn daarnaast ook meer stickerpacks beschikbaar, waaronder geanimeerde stickers. Een van de geanimeerde packs die opvalt, is de ‘Together at home’-bundel van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat zijn stickers die gaan over thuiswerk en contact houden met je vrienden vanop afstand. Er is nu ook een zoekmachine voor stickers zodat je makkelijker vindt wat je nodig hebt.

Al deze nieuwe WhatsApp-functies worden vanaf nu uitgerold naar de stabiele versie nadat ze eerst beschikbaar waren voor een kleine groep gebruikers van WhatsApp Beta. Zie jij de stickers en achtergronden al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp: kies voor elk gesprek nu een andere achtergrond
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk