'WhatsApp kan binnenkort spraakberichten transcriberen'

'WhatsApp kan binnenkort spraakberichten transcriberen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie voor spraakberichten, de mogelijkheid om ze te transcriberen. In dit artikel leggen we uit waarom deze functie in bepaalde omstandigheden erg handig kan zijn.

WhatsApp spraakberichten transcriberen

Googles Recorder-app, die te vinden is op Pixeltelefoons, kan niet alleen audio-opnamen voor je opnemen, maar ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat de app Engelstalige vergaderingen, interviews, lezingen of gesprekken voor je kan uitschrijven en dat kan je ontzettend veel werk schelen. WhatsApp werkt nu ook aan zo'n functie, maar dan voor verstuurde spraakberichten. Dat meldt WABetaInfo. De functie is nog niet zichtbaar en momenteel in ontwikkeling voor iOS.

Gerelateerde artikelen

Voor ontvangers van spraakberichten kan dat een handige optie zijn. Je kan spraakberichten namelijk niet bij elke gelegenheid beluisteren. Denk aan een openbare ruimte of een vergaderruimte. Als je een ontvangen spraakbericht zou kunnen laten uitschrijven door WhatsApp, dan biedt dat in deze gevallen uitkomst.

Volgens de website kunnen zowel WhatsApp als Facebook de de spraakberichten niet inzien om de transcriptie op te halen. De data wordt op de telefoon opgeslagen. Apple kan de de data wel inzien en zal deze gebruiken om zijn spraakherkenningstechnologie te verbeteren. De gegevens zullen overigens niet worden gekoppeld aan de identiteit van de persoon in kwestie.

'WhatsApp kan binnenkort spraakberichten transcriberen' 'WhatsApp kan binnenkort spraakberichten transcriberen'

Het transcriberen voor spraakberichten is momenteel in ontwikkeling voor de iOS-versie van WhatsApp en zal beschikbaar komen in toekomstige bètaversies. Tot nu toe is er geen bewijs dat een vergelijkbare functie wordt ontwikkeld voor de Android-versie van WhatsApp. Het is echter onwaarschijnlijk dat WhatsApp zo'n belangrijke functie niet voor Android zal maken. Hou in ieder geval Androidworld in de gaten als je meer te weten wilt komen over de spraakherkenningsfunctie voor WhatsApp.

WhatsApp-tips 

Ben je op zoek naar tips voor WhatsApp? Androidworld heeft al vele honderden artikelen over WhatsApp-tips geschreven. Je kan bijvoorbeeld in WhatsApp Web foto's en video's bewerken met emoji en teksten. Dat werkt als volgt. Wil je nog meer WhatsApp-tips lezen? We beantwoorden in dit artikel hoe je met WhatsApp's tools voor opslagbeheer snel ruimte vrij kunt maken. Wil je het lettertype van je berichttekst veranderen en ook kiezen of je tekst vetgedrukt wil versturen, cursief of zelfs doorstreept? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel. Ben je op zoek naar een alternatief voor WhatsApp? Hier vind je een grote vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk