WhatsApp krijgt integratie voor nieuwe Facebook Messenger Rooms

WhatsApp krijgt integratie voor nieuwe Facebook Messenger Rooms

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Messenger Rooms in WhatsApp

Wereldwijd is er nood aan tools voor videobellen in grote groepen en dat verklaart het succes van diensten zoals Zoom en Houseparty. Daarnaast kan je nu ook in grotere groepen van 12 personen bellen met Google Duo en WhatsApp Beta kan alvast bellen met acht tegelijk. Toch wil Facebook bellen in nog grotere groepen mogelijk maken en daarom kondigde het 'Messenger Rooms' aan.

Messenger krijgt zo een een nieuwe functie waarmee het mogelijk wordt om met een groep van maximaal 50 personen tegelijk te bellen. Je hoeft geen Facebook-account te hebben om deel te nemen en Facebook neemt veiligheidsmaatregelen om ongewenste gasten buiten te houden, al is er van encryptie nog geen sprake. Facebook werkt al wel aan een integratie met WhatsApp die op korte termijn zou worden gemaakt, dat blijkt uit informatie in de code van de app die WaBetaInfo deelt.

Uiterlijk Messenger Rooms

Messenger Rooms

Zo werkt het

We zien daarbij bijvoorbeeld de mogelijkheid om 'Verder te gaan in Messenger'. Mogelijk geeft WhatsApp de optie om een Messenger Rooms-gesprek te beginnen zodra je de huidige limiet voor het aantal deelnemers aan een WhatsApp-videogesprek overschrijdt.

Daarnaast merken we bij het 'Oproepen'-gedeelte van WhatsApp het icoontje van Rooms op waarmee je dus in één keer een gesprek kan beginnen. In het bijlagemenu bij een gesprek kan je ook een Rooms-link creëren om een videogesprek op poten te zetten. We zien naast 'Document', 'Galerij', 'Audio', 'Locatie' en 'Contact' ook de optie om een Rooms-link te verzenden.

integratie in WhatsApp

Grote gebruikersaantallen

Het sterke aan Rooms is dat de functie met alle diensten van Facebook, inclusief WhatsApp en Instagram, kan werken. Je hebt enkel een vergaderinglink nodig om deel te nemen, en door de grote gebruikersaantallen van de verschillende Facebook-apps heeft de nieuwe functie voor videogesprekken in één klap een groot potentieel gebruikersbestand.

Voorlopig is Rooms en de WhatsApp-integratie nog niet actief, maar alles wijst erop dat de functionaliteiten op korte termijn worden uitgerold. Kijk jij ernaar uit om Rooms te gebruiken? Je leest meer over de werking van de functie in dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk