WhatsApp heeft eindelijk een native Windows-app die standalone werkt

WhatsApp heeft eindelijk een native Windows-app die standalone werkt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De native app van WhatsApp voor Windows-gebruikers is officieel beschikbaar. De app kan gebruikt worden zonder een actieve verbinding met een smartphone.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp voor desktop

Ja kan al sinds 2015 WhatsApp op je pc of laptop gebruiken via WhatsApp Web in de browser. In november van 2021 kwam daar een bètaversie van WhatsApp voor Windows bij, en dat is een Universal Windows Platform (UWP)-app. Deze UWP-app werkt op Windows-pc's,-tablets en Xbox-consoles. Het voordeel van UWP is niet alleen dat WhatsApp zo werkt op alle platformen van Microsoft, maar ook dat de app het design van Windows overneemt. Daarnaast werkt deze UWP-app ook met de multi-device-functie. Je kan WhatsApp dus met meerdere apparaten waaronder je Windows-pc gebruiken, zonder dat je telefoon ermee verbonden hoeft te zijn.

Daarnaast was er nog een desktop-app. Dat was eigenlijk een wrapper van WhatsApp Web. Het enige echte voordeel ten opzichte van WhatsApp Web was het niet open hoeven te houden van je browser. Verder was deze app min of meer identiek. Nu lanceert WhatsApp een alternatief om de chatapp op Windows te gebruiken en dat is een native app voor Windows. Op zijn blog meldt WhatsApp dat de nieuwe native app 'verhoogde betrouwbaarheid en snelheid' biedt en ontworpen en geoptimaliseerd is voor desktop. Met de app kun je vanaf je pc of laptop berichten versturen en ontvangen, zelfs als je telefoon buiten bereik is. WhatsApp geeft aan dat er nog aan de native app voor macOS gewerkt wordt.

Zo werkt het

Zodra je de app gedownload en geïnstalleerd hebt, kun je je account koppelen via de QRcode. Dat werkt op dezelfde manier als met WhatsApp Web.

  1. Open WhatsApp op je telefoon
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin
  3. Tik op Gekoppelde apparaten en dan op Apparaat koppelen
  4. Scan de QRcode in WhatsApp op je pc in met je telefoon
  5. Klaar!

Ga jij aan de slag met deze native desktop-app voor Windows? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp heeft eindelijk een native Windows-app die standalone werkt

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk