Je kan voortaan uitnodigingen voor WhatsApp-groepen weigeren

Je kan voortaan uitnodigingen voor WhatsApp-groepen weigeren

WhatsApp groepsuitnodigingen

WhatsApp werkt al eventjes aan een systeem waarin groepsuitnodigingen beter geregeld worden. De eerste aanwijzingen hiervoor zagen we in februari. WhatsApp laat nu aan VentureBeat weten dat deze mogelijkheid vanaf vandaag via een update wordt uitgerold.

Deze optie zorgt ervoor dat je niet zomaar door iedereen aan een groep meer kan worden toegevoegd. Hiervoor kan je in de Privacy-instellingen aangeven dat er eerst een uitnodiging verstuurd moeten worden. Hierbij zijn drie opties mogelijk:

> Iedereen kan mij aan groepen toevoegen

> Alleen mijn contactpersonen kunnen mij aan groepen toevoegen

> Niemand kan mij aan groepen toevoegen

Kies je voor de laatste optie? Dan krijg je eerst een uitnodiging om lid te worden van de WhatsApp-groep. Hier kun je dus zelf besluiten om lid te worden of om alsnog de uitnodiging af te wijzen. Bij de eerste optie word je, net zoals het nu werkt, meteen toegevoegd. Je krijgt geen waarschuwing dus. De tweede optie werkt hetzelfde alleen moet de admin van de groep wel in je lijst met contactpersonen staan.

WhatsApp groepsuitnodigingen

Spam tegengaan

WhatApp implementeert deze functie om spam in de messenger tegen te gaan. Het gebeurt namelijk regelmatig dat spammer grote groepen mensen aan een groep toevoegen om deze te bestoken met berichten. Om deze reden werkt de chatdienst ook aan een nieuwe functie die toont hoe vaak een bericht is doorgestuurd. Dergelijke informatie moet helpen met het identificeren van nepnieuws.

De nieuwe optie wordt vanaf vandaag geleidelijk aan gebruikers beschikbaar gesteld. Het kan even duren voordat je de instelling onder de privacy-instellingen in WhatsApp ziet.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties