WhatsApp: voor elk contact andere notificatie en markeren als ongelezen

WhatsApp: voor elk contact andere notificatie en markeren als ongelezen

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Ongelezen in WhatsApp

In de bèta van WhatsApp is een nieuwe optie te vinden die gesprekken als ongelezen markeert. Dit kan gedaan worden door de betreffende chat ingedrukt te houden en vervolgens kiezen voor 'markeren als ongelezen'. Een eigen test wijst uit dat dit geen verandering brengt in de blauwe vinkjes, zoals dat eigenlijk ook wel te verwachten was. De functie is dus vooral voor eigen gebruik, heb je even geen tijd om te reageren, dan is de chat als ongelezen te markeren om er op een later tijdstip weer aan te denken.

Geen invloed op blauwe vinkjes

Zodra een conversatie is gemarkeerd als ongelezen, zal er een groen bolletje verschijnen aan het einde van de regel. Hiermee wordt aangegeven dat het gesprek nog 'behandeld' moet worden. De ontvanger merkt hier verder niets van en zal gewoon de blauwe vinkjes zien. Een kleine optie, die WhatsApp een extra handigheidje geeft.

WhatsApp: voor elk contact andere notificatie en markeren als ongelezen

WhatsApp maakt het nu ook mogelijk om per contact of groep een eigen notificatie in te stellen, zodat je aan het geluid al hoort van wie een bericht afkomstig is. Ook de trilintensiteit kan ingesteld worden alsmede het het wel of niet verschijnen van een pop-up-notificatie.

Beschikbaarheid

Deze versie van WhatsApp bèta is te downloaden via via Whatsapp.com/android.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk