WhatsApp geeft je nu meer controle over deze privacyfunctie

WhatsApp geeft je nu meer controle over deze privacyfunctie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp geeft gebruikers meer tools in handen om met verdwijnende berichten om te gaan. Dat is een functie voor gesprekken waarbij berichten automatisch verdwijnen. Je kan nu zelf de duur instellen waarin berichten worden weergegeven.

WhatsApp verdwijnende berichten

WhatsApp heeft vorig jaar in november de berichten met vervaldatum geïntroduceerd, ook wel de verdwijnende berichten genoemd. Als je zo'n gesprek begint, dan verdwijnen al je berichten automatisch na zeven dagen. Het is dus in feite een privacyfunctie. Op zijn blog maakt WhatsApp bekend dat het nu verder bouwt op dat concept, maar dat gebruikers nu meer controle hebben over de werking van de functie.

Je kan voortaan instellen hoe lang berichten moeten blijven alvorens ze uit een gesprek verdwijnen. Dat kan voor: 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Je kan dus met andere woorden kiezen om berichten langer te bewaren of al na een dag te laten verdwijnen. Je kan zo'n tijd instellen voor elk gesprek, maar WhatsApp-gebruikers hebben nu ook de mogelijkheid om verdwijnende chatberichten standaard in te schakelen voor alle nieuwe chats. De berichten-app respecteert dan de gekozen duur van verdwijnende berichten voor die gesprekken.

Zo stel je een standaardtimer in voor al je nieuwe gesprekken :

  1. Open WhatsApp
  2. Houd een gesprek lang ingedrukt
  3. Kies voor het menu met de drie puntjes en dan Contact weergeven
  4. Tik op Berichten met vervaldatum
  5. Druk op Probeer een standaardtimer voor berichten
  6. Kies een gewenste tijdsduur
WhatsApp geeft je nu meer controle over deze privacyfunctie

Transparant

Verdwijnende berichten kan je ook instellen bij groepen die je zelf beheert. Als je ervoor kiest om over te stappen op standaard verdwijnende chatberichten, wordt er in je chats een bericht weergegeven om anderen te laten weten dat je deze instelling als standaard hebt gekozen. Zo is het duidelijk dat het niet persoonlijk is: het is een keuze die jij hebt gemaakt over hoe je vanaf nu met iedereen op WhatsApp wilt communiceren.

Als je voor een bepaald gesprek de berichten permanent wilt laten staan, kun je die chat uiteraard eenvoudig terugzetten. De verbeteringen zijn nu beschikbaar in de stabiele versie van WhatsApp. Ga jij de verdwijnende berichten gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Populairste nieuws over WhatsApp:
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk