700 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers

700 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers

WhatsApp

Artikelen over het aantal WhatsApp-gebruikers verschijnen regelmatig op Androidworld en één ding is altijd hetzelfde, het aantal gebruikers is weer stukken meer dan in de periodes ervoor. Zo schreven we in juni 2013 dat de messenger-app wereldwijd 250 miljoen actieve gebruikers had, dat er in maart 2014 9,5 miljoen Nederlandse gebruikers waren en dat in augustus 2014 600 miljoen actieve gebruikers de app wereldwijd gebruiken.

Cijfers

Via een post van voormalig CEO van WhatsApp, Jan Koum, op weten we inmiddels dat het aantal actieve gebruikers inmiddels gegroeid is naar 700 miljoen, zo'n 100 miljoen meer gebruikers in een tijdsbestek van 4 maanden. Per dag worden er maar liefst 30 miljard berichten verstuurd en 2015 moet het jaar worden van vele vernieuwingen in de app aldus Koum.

700 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers

Plannen voor 2015

Zo wordt er al maanden gespeculeerd over de komst van belfunctionaliteit in de applicatie en wordt er reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheid om WhatsApp met één account te kunnen gebruiken op meerdere apparaten. Concurrerende applicaties zoals Telegram of HangOuts bieden al wel de optie om op meerdere devices en locaties met elkaar te kunnen communiceren, omdat alle gesprekken met al deze apparaten worden gesynchroniseerd. Dit kan lastig worden voor de ontwikkelaars van WhatsApp, omdat het sinds een tijd berichten versleuteld, maar deze natuurlijk wel zichtbaar moeten zijn op bijvoorbeeld desktops of tablets.

Beschikbaarheid

WhatsApp is gratis te downloaden via onderstaande knop.

Bron: Facebook

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties