WhatsApp: gebruik nu emoji en stickers als groepsafbeelding

WhatsApp: gebruik nu emoji en stickers als groepsafbeelding

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp kan je voortaan zelf een groepsafbeelding maken met emoji en stickers. De functie was eerder nog in ontwikkeling, maar ze is nu beschikbaar met de laatste bètaversie. We leggen uit hoe het werkt.

WhatsApp groepsafbeelding

In vergelijking met die andere berichtendienst Messenger zijn de personalisatiefuncties van WhatsApp erg beperkt. De ontwikkelaars lijken dat te beseffen en daarom werkten ze al langer aan een systeem waarbij je zelf profielafbeeldingen kan maken voor groepchats. De functie is nu voor jou beschikbaar, tenminste als je je in de Play Store hebt ingeschreven voor de bètaversie van WhatsApp.

Zodra je app is bijgewerkt tot versie 2.21.23.15 kan je met deze functie aan de slag. Open daarvoor een van de groepen die je zelf beheert. Vervolgens druk je in het gesprek op het menu met de drie puntjes en je kiest dan 'Groepsinformatie'. Daarna tik je op de huidige groepsafbeeldingen en je drukt dan bovenaan op het bewerkicoontje. 'Emoji en stickers', de nieuwe manier om je groepsafbeelding te bewerken, is dan te zien.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

WhatsApp: gebruik nu emoji en stickers als groepsafbeelding

Je kan een effen achtergrondkleur selecteren om dan vervolgens een emoji of sticker naar keuze te nemen. Verder is het mogelijk om met je eigen custom-stickerpakketten aan de slag te gaan, maar de groepsafbeelding kan wel nooit geanimeerd zijn, ook al kies je voor een geanimeerde sticker. Als je klaar bent met bewerken druk je op het vinkje om op te slaan. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de functie ook voor de stabiele versie van WhatsApp beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Meer WhatsApp-nieuws en tips

Deze week raakte ook bekend dat Meta stappen zetten om betalingen in WhatsApp breder beschikbaar te maken. Er is ook een nieuw systeem rond Communities onderweg: dat is in feite een bundeling van verschillende WhatsApp-groepen die samen horen. Heb je besloten om van WhatsApp de overstap naar Telegram te maken? Zo kan je je contacten inlichten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk