WhatsApp emoji-reacties beschikbaar voor eerste bètagebruikers

WhatsApp emoji-reacties beschikbaar voor eerste bètagebruikers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van de bètaversie van WhatsApp kunnen nu met emoji reageren onder berichten. Tenminste als je behoort tot een kleine groep van bètagebruikers die de functie als eerste kan testen. Andere gebruikers zien emoji-reacties verschijnen, maar kunnen ze zelf niet gebruiken.

WhatsApp emoji-reacties

Al maandenlang doen er geruchten de ronde over de introductie van emoji-reacties in WhatsApp. Je kant ze wel, die emoji die je onder een bericht kan plaatsen. De functie maakt deel uit van veel andere berichten-apps zoals Messenger, Google Berichten en iMessage. De eerste gebruikers kunnen nu van de functie gebruikmaken in WhatsApp, dat weet WaBetaInfo.

De emoji onder reacties zijn beschikbaar in versie 2.22.8.3 van WhatsApp Beta. Alleen hebben nog niet alle gebruikers van de testversie al de mogelijkheid om zelf te reageren met emoji, dat werkt alleen voor een kleine groep. Iedereen kan emoji-reacties wel alvast zien in de berichten-app. Op de redactie kan nog niemand met emoji reageren onder berichten. Verwacht wordt dat WhatsApp de functie wel snel zal testen bij een grotere groep bètagebruikers.

De emoji-reacties aan het werk

De emoji-reacties aan het werk

Anders dan in Messenger, die andere app van Meta, kan je met slechts zes verschillende emoji reageren. Je kan een duimpje plaatsen, een hartje, een lachend gezicht met traanoogjes, een verbaasd gezicht, een gezicht met een traan en een high five. Zodra je een bericht selecteert verschijnen deze zes emoji als opties erboven. Het is niet duidelijk of WhatsApp plannen heeft om gebruikers later de keuze te geven om te reageren met elke mogelijke emoji.

Meer WhatsApp-functies onderweg

Ondertussen werken ontwikkelaars van WhatsApp aan nog meer nieuwigheden. Zo kan je sinds vorige week spraakberichten beluisteren terwijl je tussen gesprekken wisselt. WhatsApp krijgt ook polls zodat je zelf meerkeuzevragen kan stellen in groepsgesprekken. En daarnaast kan je nu beter foto's delen in WhatsApp zonder dat compressie de kwaliteit vermindert. Zie jij de emoji-reacties al in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk