WhatsApp emoji-reacties nu ook in Nederland beschikbaar

WhatsApp emoji-reacties nu ook in Nederland beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is gestart met de uitrol van nieuwe functies voor zijn chat-app. Het gaat onder andere om de emoji-reacties die het bedrijf eerder aankondigde. Dit kan je in de komende tijd aan nieuwe functies in de chatapp verwachten.

Update 12-05-2022: De emoji-reacties zijn ook in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

1. WhatsApp emoji-reacties

Als je Messenger, Telegram of iMessage gebruikt, dan weet je waarschijnlijk al wat emoji-reacties zijn. Je kan namelijk dankzij deze reacties gewoon met een emoji op een bericht reageren, zodat je niet meer een nieuw bericht hoeft te typen. WhatsApp geeft aan dat de emoji-reacties nu beschikbaar zijn in de nieuwste app-versie en Androidworld-lezer Ad liet ons weten dat hij ze heeft. Ook op de redactie zijn ze nu zichtbaar. Houd voor het selecteren van een emoji het bericht lang ingedrukt en tik op een van de opties. Wil je een andere emoji gebruiken dan die je geselecteerd hebt? Houd het bericht dan weer lang ingedrukt en kies een andere. Wil de emoji verwijderen? Houd het bericht dan weer lang ingedrukt en tik op dezelfde emoji-reactie.

WhatsApp emoji-reacties nu ook in Nederland beschikbaar

2. WhatsApp groepen met 512 personen

Een van de populairste verzoeken volgens WhatsApp is de optie om meer personen aan een chat toe te voegen. Daarom rolt het bedrijf nu geleidelijk aan de mogelijkheid uit om tot 512 personen aan een groep toe te voegen. Deze functie is ter voorbereiding op de aangekondigde Community's. Die Community's lijken erg op de groepen in WhatsApp, maar zijn toch anders. Je kan ze beter omschrijven als subgroepen met groepsbeheerders ofwel moderators.

3. Grote bestanden sturen met WhatsApp

WhatsApp breidt de limiet van 100 MB voor het versturen van bestanden uit naar 2 GB. De bestanden worden wederom via end-to-end versleuteling beveiligd en je ziet tijdens het uploaden of downloaden een aftelklok. Zo weet je precies hoelang de overdracht nog zal duren. WhatsApp is van mening dat dit de samenwerking in groepen voor kleine ondernemingen en scholen ten goede zal komen.

De update zal in de komende tijd gefaseerd worden uitgerold. Zie jij deze of één van de andere twee functies al in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Dan passen we het artikel aan.

WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk