WhatsApp gaat het doorsturen van berichten beperken

WhatsApp gaat het doorsturen van berichten beperken

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Forwarden

WhatsApp is de grootste één-op-één berichten-app op aarde. Dagelijks delen honderden miljoenen heel veel berichten met elkaar of in een groep. Enige jaren geleden maakte WhatsApp het mogelijk om heel makkelijk een bericht dat je had ontvangen van iemand door te sturen naar een andere persoon. Handig want dan hoef je de tekst niet te kopiëren en te plakken in een ander gesprek. Helaas wordt deze functie op grote schaal gebruikt door mensen met minder goede bedoelingen.

Gingen vroeger alleen video's viraal, tegenwoordig kan dat ook met berichten op WhatsApp. We ontvangen allemaal wel eens dezelfde grappige foto van vijf verschillende mensen. Hetzelfde kan gebeuren met een nieuwsbericht en wanneer dat bericht nep is kan dat schadelijke gevolgen hebben.

Dat laatste heeft men in India ondervonden. In dit land worden meer berichten doorgestuurd dan in elk ander land. Zo gaan er in India berichten viraal over mensen die kinderen zouden kidnappen. Daarbij worden foto's geplaatst van de verdachten. Deze berichten zijn nep en de foto's zijn willekeurig van het internet geplukt. Dit heeft ervoor gezorgd dat er sinds april al 24 mensen zijn gedood door woedende burgers die het recht in eigen hand namen. Deze mensen waren allemaal onschuldig.

Wat moet er gebeuren?

Eerder heeft WhatsApp de doorgestuurde berichten al een label meegegeven, zodat een bericht door iedereen herkend kan worden als niet origineel. De afgelopen nacht heeft het bedrijf in een blog verklaard dat ze geschrokken zijn door dit geweld in onder andere India. Met onmiddellijke ingang start het bedrijf een test dat het doorsturen van berichten zal beperken. In India zal de app de knop naast foto's verwijderen zodat het snel doorsturen van afbeeldingen niet meer mogelijk is. Daarnaast zal men een limiet instellen van vijf chats waarnaar tegelijkertijd een bericht doorgestuurd kan worden.

Bron: WhatsApp

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk