WhatsApp: eerste tekenen van donkere modus zichtbaar

WhatsApp: eerste tekenen van donkere modus zichtbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Donkere modus en nieuw logo

Facebook liet begin deze maand zijn nieuwe bedrijfslogo met de vermelding 'Van Facebook' zien dat voortaan in de interface van al zijn apps, waaronder WhatsApp en Instagram te zien zal zijn. Facebooks logo krijgt daarbij een paarse gradiëntkleur in Instagram en een effen groene en blauwe kleur in respectievelijk WhatsApp en Facebook.

WhatsApp toont nu het nieuwe logo onderin het instellingen-scherm en ook in het splash screen dat je te zien krijgt als je de messenger opstart. Het logo is beide gevallen alleen nog niet groen gekleurd.

WhatsApp nieuwe logo

Dat splash screen is nu ook donker van kleur zodra je de donkere modus in Android 9 of Android 10 hebt ingeschakeld. Daarnaast zijn de widget en de standaard chat wallpaper donker van kleur. De rest van de app is overigens nog 'gewoon' voorzien van een licht thema. De donkere onderdelen in WhatsApp zijn allemaal tekenen van de komst van een donkere modus naar de messenger.

Beschikbaarheid

Helaas is nog niet bekend wanneer we deze modus dan eindelijk in de app mogen verwachten. Het advies blijft dus nog altijd 'geduld hebben' want de roadmap voor nieuwe ontwikkelingen bij WhatsApp is uitgespreid over een hele lange periode.

WhatsApp donker splash screen

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk