WhatsApp: deze 6 functies ontbreken nog in de chat-app

WhatsApp: deze 6 functies ontbreken nog in de chat-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp 

WhatsApp heeft de afgelopen tijd een aantal veelgevraagde nieuwe functies gekregen zoals het donkere thema, vingerafdrukvergrendeling en nog meer beveiligingsmogelijkheden. Toch zien we graag nog een aantal functies in de chatapp verschijnen en daarvan hebben we een overzicht gemaakt.

1. 'Mijn contacten behalve...'

In WhatsApp kun je aangeven wie van jouw contactpersonen de opties 'Laatst gezien', 'Profielfoto', 'Info' en je 'Status' mag zien. Je kan hier kiezen tussen iedereen, je contacten en niemand. Wij zouden graag een vierde optie willen zien waarbij je kunt kiezen voor 'Mijn contacten behalve...' zodat je alsnog een uitzondering kunt maken voor bepaalde mensen.

Laatst gezien WhatsApp

2. Online status verbergen

Je kan in de instellingen van WhatsApp bij 'Laatst gezien' aangeven dat deze optie verborgen is voor iedereen. Op deze manier kunnen je contacten niet zien wanneer jij voor het laatst online was op WhatsApp. Wij zouden graag onze online status op WhatsApp ook willen verbergen als we online zijn. Op deze manier kunnen we berichten lezen, zonder hierbij telkens gestoord te worden door anderen die zien dat je online bent.

Online status WhatsApp

3. "U hebt dit bericht verwijderd."

Het kunnen verwijderen van verstuurde berichten is handig omdat we allemaal wel eens per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon sturen. In WhatsApp kan je verstuurde berichten verwijderen voor jezelf of voor iedereen. Als je een keuze hebt gemaakt, komt er het volgende in de chat te staan: "U hebt dit bericht verwijderd." Dit bericht mag wat ons betreft weggelaten worden.

WhatsApp bericht verwijderd

4. Instellingen voor afzonderlijke chats downloaden

Hoe handig zou het zijn om voor afzonderlijke chats verschillende instellingen te kunnen gebruiken en deze te kunnen downloaden. Zo kun je bij het wisselen tussen telefoons, de instellingen per chat makkelijk terugzetten.

5. Waarom je geen foto's via WhatsApp moet delen

Wanneer je een foto via WhatsApp, Facebook Messenger of andere berichten-apps verstuurt, wordt deze verkleind en dit gaat ten koste van de kwaliteit. We hebben dit een aantal jaren geleden uitgebreid onderzocht bij verschillende chat-apps. We zouden dus graag, net als bij Telegram, in WhatsApp de de keuze willen hebben om foto's in originele kwaliteit te versturen.

6. Afwezigheidsassistent

We wachten ook nog op een vakantie-modus in WhatsApp. Op deze manier kun je je contacten laten weten dat je op de ski's in Lech staat of aan een coctail lurkt op de Malediven. Hierbij zien we graag de mogelijkheid om data te selecteren en een automatisch antwoord (met foto) te versturen.

Vakantie

We hopen van ganser harte dat Facebook onze verzoeken meeneemt in het volgende WhatsApp-overleg. Mocht het sociale netwerk één van de verzoeken meenemen in de ontwikkeling, dan zal de kans klein zijn dat we het op korte termijn in WhatsApp tegenkomen. Hoe dan ook, we blijven hopen. Ondertussen kun je ons volgen op Telegram.

> volg ons via ons Telegram-kanaal

> wordt lid van onze Telegram-community

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk