'WhatsApp krijgt eigen cryptomunt in eerste helft van 2019'

'WhatsApp krijgt eigen cryptomunt in eerste helft van 2019'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp

De grote Chinese tegenhanger van WhatsApp is WeChat. Al kan je die app veel meer noemen dan een doorsnee berichtendienst, want ze vormt ook een erg populaire betaalmethode in China. Er gaan dit jaar al meer stemmen op dat ook Facebook er wel graat in ziet om ook WhatsApp te profileren als een betaaldienst en dat lijkt meer en meer werkelijkheid te worden.

Volgens een nieuw gerucht dat The New York Times publiceert, werkt Facebook aan een project om een cryptomunt à la Bitcoin speciaal voor WhatsApp te ontwikkelen. Volgens ingewijden werken er meer dan vijftig technici aan de digitale munt en het project zou inmiddels als zo ver gevorderd zijn dat het bedrijf van Mark Zuckerberg in gesprek is met handelsplaatsen voor cryptovaluta.

Screenshots van de nieuwe WhatsApp interface

WhatsApp kreeg onlangs een nieuw uiterlijk

Eigen cryptomunt

Facebook zou het project gestart zijn nadat eerder de concurrerende berichtendienst Telegram 1,5 miljard euro had opgehaald om een eigen cryptomunt te ontwikkelen, maar dat project werd vervolgens afgeblazen. Facebook is zo met een eigen project begonnen en het doel is dat je met vrienden en familie van over de hele wereld snel en veilig betalingen kan ondernemen. David Marcus, de voormalige topman van betaaldienst PayPal, werd aan het hoofd van het project geplaatst.

screenshot van WhatsApp Gif

De bedoeling van de cryptomunt is dat hij functioneert als een zogenaamde 'stable coin', dat is een munt waarbij de waarde altijd gelijk blijft met die van de dollar. Op die manier wordt vermeden dat de waarde snel stijgt en zakt en dat was een probleem waar veel cryptovaluta voor bekend staan.

Facebooks munt zou in de eerste helft van dit jaar klaar zijn, maar er is nog niets bekend over een specifieke lanceringsdatum of waar de WhatsApp-munt zal gelanceerd worden. Betalen via WhatsApp, lijkt het jou wat? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk