Tip: WhatsApp-contacten toevoegen via een QR-code

Tip: WhatsApp-contacten toevoegen via een QR-code

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp QR-code

WhatsApp is een van de tools die je helpt om in contact te blijven met vrienden en familie tijdens de coronacrisis. De app van Facebook trok zijn limiet voor videobellen in groep al op naar acht deelnemers, al blijft dat een relatief beperkt aantal deelnemers als je weet dat Google Duo binnenkort videobellen met 32 mensen mogelijk maakt.

WhatsApp maakt het nu opnieuw gemakkelijker om in contact te komen met mensen, maar dit keer kan je sneller mensen toevoegen aan je contacten. Je kan nu een QR-code scannen van een WhatsApp-gebruiker om die in één klap toe te voegen, of je laat die persoon jouw QR-code scannen. Dat meldt WABetaInfo. Ga naar 'Instellingen' en tik naast je naam op het nieuwe icoontje van de QR-code. Daar zie je in het tabblad 'Mijn code' boven je telefoonnummer de code die je kan laten scannen. In het tabblad 'Code scannen' scan je de code van iemand anders.

Beelden van de code

Code delen en resetten

Ben je niet vlakbij de persoon in de buurt om je code te laten scannen? Dan kan je via het deelicoontje je code verzenden via een app naar keuze. Let wel op, want met die code kan iedereen je in principe toevoegen op WhatsApp, dus het is niet de bedoeling dat ze gaat circuleren op het internet. Je kan gelukkig je QR-code ook resetten, bijvoorbeeld nadat iemand je heeft toegevoegd. Dat doe je door op het menu met de drie puntjes te tikken en 'QR-code resetten' te tikken.

Gebruikers van WhatsApp Beta kunnen updaten in de Play Store naar versie 2.20.171 om van de functie gebruik te maken. Ze was nu al beschikbaar op onze telefoons, maar het is nog niet bekend wanneer ze ook naar de stabiele versie van WhatsApp komt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk