WhatsApp 'communities' gelekt: bundeling van groepsgesprekken

WhatsApp 'communities' gelekt: bundeling van groepsgesprekken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt achter de schermen aan 'communities'. Dat is een nieuwe plek op de de berichtendienst waar groepsgesprekken worden samengebracht. Op dit moment is de functie nog volop in ontwikkeling, maar we zien alvast de eerste screenshots.

WhatsApp Communities

Als we kijken naar sommige andere berichten-en communicatie-apps zoals Telegram en Discord merken we dat ze veel beter geschikt zijn als een platform dat grote groepen mensen samenbrengt. Op WhatsApp kunnen maximaal 256 mensen deel uitmaken van een groep, maar nu werkt de berichten-app van Meta mogelijk aan een oplossing voor dat probleem.

Gerelateerde artikelen

Achter de schermen werken ontwikkelaars aan een functie genaamd communities. De functie was eerder al opgedoken, maar nu zijn ook de eerste screenshots gelekt. Eenvoudig uitgelegd is zo'n community een bundeling van groepsgesprekken. Stel, je maakt met je voetbalploeg een WhatsApp-community, dan zou er bijvoorbeeld een aparte chatgroep zijn voor de spelers, eentje voor de raad van bestuur en de technische staf. De trainers zitten zowel samen in een chatgroep met de spelers als met de technische staf.

Communities hebben een rechthoekig profielicoontje

Communities hebben een rechthoekig profielicoontje

Macht voor moderators

Verder zullen er ook speciale machtigingen zijn voor moderators en zij bepalen ook aan welke chatgroeps jij kan deelnemen binnen de community. Als moderators anderen wil uitnodigen tot de community, dan kan dat dankzij een privéuitnodiging of een link die je met mensen kan delen. Het is ook al bekend dat communities een rechthoekig profielicoontje krijgen zodat je ze goed kan onderscheiden van chatgroepen.

Op dit moment ontbreken nog heel wat details over de precieze werking van communities. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend wat de mogelijkheden van een moderator inhouden en of WhatsApp meer deelnemers zal toelaten in groepen binnen een community. Toch lijkt het idee sterk op de Discord-kanalen. Binnen een Discord-kanaal zijn er ook meerdere chatgroepen waar gebruikers wel of geen toegang toe krijgen, afhankelijk van hun rol in de gemeenschap.

Deze screenshot toont hoe je nieuwe leden kan laten deelnemen

Deze screenshot toont hoe je nieuwe leden kan laten deelnemen

Beschikbaarheid

Op dit moment zijn communities nog niet uitgerold naar WhatsApp-gebruikers, maar er wordt achter de schermen wel aan de functionaliteit gewerkt. Ben jij benieuwd hoe het er zal uitzien? Hoe moeten communities volgens jou werken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Onze WhatsApp-tips

WhatsApp heeft onlangs versleuteling voor cloud back-ups aangekondigd. Hiermee worden je cloud back-ups een stuk veiliger. Je leest hier hoe je die extra beveiliging inschakelt in WhatsApp. WhatsApp komt binnenkort ook met een nieuw systeem om berichten te rapporteren. Wil je WhatsApp personaliseren? Check dan deze vijf manieren om de app toch meer eigen te maken met andere weergaven, zelfgekozen geluidjes en eigen stickers. Ben je op zoek naar een andere chatapp? Hier vind je een grote vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk