WhatsApp Communities en polls nu beschikbaar: dit kan jij ermee

WhatsApp Communities en polls nu beschikbaar: dit kan jij ermee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft een aantal grote nieuwe functies uitgerold naar gebruikers. De communities-functie brengt verbeteringen voor groepen, er zijn ook polls en videobellen is mogelijk met 32 personen tegelijk. De functies worden nu uitgerold.

WhatsApp communities

WhatsApp is vanaf nu interessantere app voor verenigingen en grote privégroepen, want het is mogelijk om wat meer structuur te brengen in gesprekken die via de app verlopen. Dat werkt via de nieuwe communities, een functie die sinds vorig jaar is gelekt en die de afgelopen maanden al werd getest door WhatsApp

Met communities kan je binnen één groep voortaan subgroepen creëren. Stel, je bent lid van een kleine amateurvoetbalclub, dan zijn er er mogelijk aparte groepen voor spelers, supporters en ander personeel binnen een community. Daarnaast is binnen een community ook een apart kanaal voor aankondigingen die voor iedereen zijn bedoeld.

Moderatie en deelnemers

Communities kunnen tot 1024 deelnemers bevatten en gesprekken zijn versleuteld met de end-to-end-encryptie van WhatsApp. Doordat er meer deelnemers zijn in een community, komt WhatsApp met moderatiemogelijkheden voor admins en zij kunnen ongepaste berichten verwijderen.

Om lid te kunnen worden van een community moet je eerst een uitnodiging krijgen. Het is voor admins ook mogelijk om hun bestaande groepen toe te voegen aan een nieuwe community. Een andere mogelijkheid is om een community te beginnen met nieuwe groepen en in dat geval kan je maximaal 10 groepen aanmaken voor de community.

WhatsApp Communities en polls nu beschikbaar: dit kan jij ermee

Zo maak je een community

Meta-topman Mark Zuckerberg heeft in een bericht op Facebook bekend gemaakt dat communities nu worden uitgerold naar WhatsApp-gebruikers, maar we zien de functie op het moment van schrijven nog niet op onze telefoons. Een support-pagina van WhatsApp vertelt al wel hoe je zelf een Community kan maken:

  1. Druk in WhatsApp rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  2. Kies Nieuwe community
  3. Vul een naam en omschrijving in en kies een profielfoto
  4. Tik op de groen pijl om eventueel bestaande groepen toe te voegen aan de community of om een nieuwe groep te maken
  5. Druk op Nieuwe groep maken of Bestaande groepen toevoegen
  6. Bevestig met het groene vinkje

WhatsApp-polls en videobellen

Maar WhatsApp houdt het niet bij communities alleen, want ook de eerder gelekte polls worden nu breed uitgerold voor gebruikers. Je kan in een WhatsApp-gesprek of groep een vraag stellen en dan meerdere antwoordmogelijkheden voorzien. Alle informatie en de antwoorden in polls zijn versleuteld door end-to-end-encryptie.

Gerelateerde artikelen

Als laatste maakt Zuckerberg bekend dat je nu met een groter aantal mensen tegelijk kan bellen via WhatsApp. Zowel voor spraak- als videobellen kan dat voortaan met 32 deelnemers tegelijk. Alle nieuwe functies worden vanaf nu uitgerold, maar dat gebeurt naar verwachting in fases. De verbeteringen worden vanop afstand geactiveerd in de huidige versie van WhatsApp, maar het kan nog enkele uren tot dagen duren alvorens je de nieuwigheden ziet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk