WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android werkt nu ook op deze telefoons

WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android werkt nu ook op deze telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het overzetten van je chats van iOS naar Android is sinds kort mogelijk voor Samsung-telefoons. Gelukkig blijft het daar niet bij, want Google kondigt de mogelijkheid nu aan voor meer Androidtelefoons.

WhatsApp chats overzetten beschikbaar

De mogelijkheid om WhatsApp-chats van iOS naar Android over te zetten, is veel gevraagde functie. De functie werd tijdens Samsung Galaxy Unpacked aangekondigd voor Samsung-telefoons waaronder de nieuwe Z Fold 3 en Z Flip 3. Daarna werd de functionaliteit uitgebreid naar Samsung-telefoons met Android 10 of hoger, en nu zijn de telefoons met Android 12 aan de beurt. Google geeft aan dat alle nieuwe telefoons die met deze Androidversie worden uitgebracht, van de functie gebruik kunnen maken. Voorbeelden zijn de Pixel 6 en Pixel 6 Pro maar ook oudere Pixels. Het is onduidelijk of de migratietool ook beschikbaar zal zijn voor telefoons die upgraden van Android 11 naar Android 12.

WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android werkt nu ook op deze telefoons

WhatsApp chats overzetten van iPhone naar Android

Wil je je WhatsApp-gegevens van je iPhone naar een Galaxy-telefoon over te zetten, dan kun je de stappen in dit artikel volgen. Heb je een Pixeltelefoon of een telefoon die met Android 12 is uitgebracht? Het enige dat je dan nodig hebt om de WhatsApp chats over te zetten is een USB-C naar Lightning-kabel.

  1. Koppel je iPhone en je Pixeltelefoon met de kabel
  2. Scan de QR-code die wordt weergegeven op je iPhone met je nieuwe telefoon
  3. Alle chats, media en andere bestanden worden overgezet van de iPhone naar de Androidtelefoon

Google geeft aan dat de gegevens beschermd blijven tijdens de overdracht. De migratietool zorgt er ook voor dat je tijdens de overdracht geen nieuwe berichten op je oude telefoon ontvangt.

WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android werkt nu ook op deze telefoons

Heb je geen Samsung of telefoon met Android 12?

Dan kun je gebruik maken van de cloudback-upfunctie om de chatgeschiedenis te bewaren. Voor iOS wordt hiervoor iCloud gebruikt, terwijl de chatgeschiedenis van Android-telefoons in Google Drive staat. Dat betekent wel dat voor jou alleen mogelijk is om je chats over te zetten tussen telefoons met hetzelfde besturingssysteem.

WhatsApp geeft wel aan dat de functie uiteindelijk naar meer Android-telefoons komen: “Dit is pas het begin. We maken deze optie beschikbaar zodat meer mensen kunnen wisselen van platform en daarbij veilig hun chats mee kunnen nemen.” Het is niet bekend of je straks ook je chats van Android naar iOS kunt overzetten.

Gerelateerde artikelen

Meer WhatsApp-tips 

Ben je op zoek naar meer tips voor WhatsApp? Androidworld staat boordevol met tips, waaronder WhatsApp-tips. Je kan bijvoorbeeld in bewegende stickers in WhatsApp gebruiken. Dat werkt als volgt. Wil je verwijderde appjes alsnog lezen? Dat kan via deze omweg. Wil je weten of en hoe je kan zien wie jouw profiel en status op WhatsApp checkt. Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk