WhatsApp chats overzetten straks ook mogelijk van Android naar iOS

WhatsApp chats overzetten straks ook mogelijk van Android naar iOS

WhatsApp maakte het vorig jaar al mogelijk om je chats van iOS naar Android over te zetten, maar binnenkort kan het waarschijnlijk ook omgekeerd. De optie is voor het eerst gespot in de laatste bètaversie van WhatsApp voor iOS.

Chats overzetten van iOS naar Android

WhatsApp blijft werken aan het overzetten van chats tussen verschillende mobiele besturingssystemen. Vorig jaar maakte WhatsApp het al mogelijk om je chats van iOS naar Samsung-telefoons over te zetten. Daarna breidde het de functie uit naar telefoons met Android 12 of hoger en Pixel-telefoons. Wil je weten hoe je chats moet overzetten van je iPhone naar je Androidtelefoon, bekijk dan de stappen in dit artikel.

Chats overzetten van Android naar iOS

Binnenkort kun je waarschijnlijk je chats overzetten van Android naar iOS. Eerder werd bekend dat de optie in de maak was voor de WhatsApp Beta voor iOS. Die speculaties zijn nu bevestigd door WABetaInfo. Zij hebben de optie voor het eerst opgemerkt is in de laatste bètaversies van WhatsApp voor iOS en voor Android.

Hoe je chats overzetten

Het overzetten zou gebeuren via de app Stap over op iOS van Apple. Die app zorgt ervoor dat er geen kabel meer nodig is voor de migratie van je chats. Dat was nog wel het geval bij de migratiefunctie van iOS naar Android.

Zoals je kan zien in de screenshots van de functie, zal je WhatsApp eerst toestemming moeten geven voordat het overzetten begint. Tijdens het overzetten vraagt de app je om je telefoon ontgrendeld te laten en de app open te houden.

WhatsApp chats overzetten straks ook mogelijk van Android naar iOS

Chats overzetten tussen telefoons met hetzelfde besturingssysteem blijft nog steeds mogelijk met de cloudback-upfunctie. Voor iOS wordt hiervoor de iCloud gebruikt, terwijl bij Androidtelefoons de chatgegevens in Google Drive staan. Nu de migratiefunctie binnenkort waarschijnlijk beide kanten op werkt, zal het overzetten veel makkelijker worden voor beide partijen.

Beschikbaarheid

Het is echter nog niet duidelijk welke telefoons van de functie gebruik zullen kunnen maken. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de migratietool zal uitkomen en of hij wel degelijk uitkomt.

Heb jij al eens problemen ondervonden bij het overzetten van je chats in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Download ook onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties