WhatsApp laat je nu voor altijd een chat muten, zo werkt het

WhatsApp laat je nu voor altijd een chat muten, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp-gesprekken muten

WhatsApp heeft zojuist via Twitter laten weten dat je meldingen voor (groeps)gesprekken voor altijd op stil kunt zetten. Voorheen kon je de meldingen op drie manieren op stil zetten: voor 8 uur, voor 1 week en voor 1 jaar. De functie was al een tijdje beschikbaar in de bètaversie van de chat-app en kan nu ook in de reguliere versie van WhatsApp gebruikt worden.

Dat betekent dus dat je vanaf nu de meldingen van een gesprek voor altijd op stil kunt zetten. Zo word je bijvoorbeeld in een buurt-app niet continu gestoord door allerlei (nuttige en minder nuttige) berichten. Tussentijds kan je wel groep openen om alle berichten even snel door te nemen. De optie 1 jaar is overigens verdwenen.

Zo werkt het

Wil je ook de meldingen van een (groepsgesprek) voor altijd op stil zetten? Volg dan onderstaande stappen:

- Open een individuele chat of groepschat

- Tik op de naam van de individuele chat of de groepschat

- Tik op 'Stille meldingen'

- Selecteer hoelang je meldingen wilt dempen en tik op OK.

Onderaan zie je de optie 'Meldingen weergeven'. Als je deze selecteert, krijg je de notificaties wel te zien op je mobiel, alleen dan zonder geluidje.

Gebruik jij de optie om meldingen te dempen vaak op WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk