WhatsApp blijft crashen, wat kun je doen?

WhatsApp blijft crashen, wat kun je doen?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De bètaversie van WhatsApp is een testversie van de chatapp en die kan dus soms anders werken dan dat je gewend bent. In het ergste geval blijft de app crashen en kun je geen appjes meer versturen. Is dat bij jou het geval? Dan kan dit artikel de oplossing bieden.

WhatsApp blijft crashen

Veel mensen ondervinden problemen met versie 2.21.24.11 van WhatsApp Beta. Ze krijgen onderstaande foutmelding te zien als ze de chatapp starten en het enige dat ze kunnen doen is de app afsluiten en feedback naar het dochterbedrijf van Meta sturen. Om weer appjes te kunnen versturen, is er een oplossing. Let wel, deze is niet eenvoudig en voor iedereen weggelegd.

WhatsApp blijft crashen, wat kun je doen?

Er zijn in feite drie oplossingen. Je kan wachten totdat WhatsApp een update voor de bètaversie uitbrengt. Je kan ook downgraden naar een oudere versie van de app, maar dan is het wel handig als je een back-up hebt gemaakt. Anders kun je je chatgeschiedenis niet importeren.

De derde optie is wat ingewikkelder. Heb je geen back-up gemaakt, en wil je niet wachten op een update? Dan kun je proberen WhatsApp te downgraden zonder je app-gegevens te verliezen, door gebruik te maken van de applicatie ADB (Android debug bridge). ADB wordt onder andere gebruikt om direct apps vanaf een computer op een Android-toestel te installeren.

Gerelateerde artikelen

Allereerst moet je hiervoor USB-foutopsporing inschakelen. Daarvoor moet je eerst de ontwikkelaarsopties inschakelen. Schakel ontwikkelaarsopties in door naar 'Instellingen'--> 'Over toestel' te gaan en dan zeven keer op het buildnummer te drukken. Op de instellingen-pagina zul je dan een extra kopje 'Opties voor ontwikkelaars' zien.

  1. Verbind je Android-telefoon met je computer via een usb-kabel
  2. Download de officiële ADB-tool en pak het zipbestand uit in map op je pc. In dezelfde map plaats je tevens de APK die je via de link hierboven hebt gedownload.
  3. Wijzig de naam van de gedownloade APK naar app.apk.
  4. Klik met de rechtermuisknop in dezelfde map met en selecteer "Openen in Windows Terminal" en typ ‘adb devices’.
  5. Typ vervolgens deze opdrachten om WhatsApp te downgraden:  adb push app.apk /data/local/tmp/app.apk
    adb shell pm install -r -d /data/local/tmp/app.apk  

Problemen met WhatsApp Beta voorkomen

Ga je een nieuwe bèta-update installeren op je telefoon? Dan raden we aan om eerst een back-up van je chatgeschiedenis te maken voordat je de bèta-update installeert. Zo zijn je berichten en media altijd veilig in het geval van een crashende app. Durf je het niet aan? Verlaat dan het bètaprogramma van WhatsApp via deze stappen. Je kan dan weer gebruik maken van de stabiele versie van de messenger.

Populairste WhatsApp-tips

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk