WhatsApp: blauwe vinkjes nu ook uit te schakelen in normale versie

WhatsApp: blauwe vinkjes nu ook uit te schakelen in normale versie

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

WhatsApp en blauwe vinkjes

Er regende klachten toen WhatsApp de leesbevestiging toevoegde aan zijn app. Dat gebeurde zonder update, de functie werd op afstand ingeschakeld. Al snel kwamen er berichten dat het bedrijf de mogelijkheid zou bieden om de leesbevestiging uit te schakelen en dat gebeurde half november in de bètaversie van WhatsApp. Vanaf vandaag kan het ook in de versie die in de Google Play Store staat.

Lees meer: Blauwe vinkjes, zo reageerde Nederland

De afgelopen week was er nog meer WhatsApp-gerelateerd nieuws. Wij kwamen in de code van de WhatsApp voor Android verschillende verwijzingen tegen naar de browserversie van WhatsApp, WhatsApp Web.

Blauwe vinkjes uitschakelen

De leesbevestiging kun je uitschakelen door naar 'Instellingen'--> 'Account'--> 'Privacy' te gaan. Daar kun je de optie 'Leesbewijzen' uitschakelen. Wanneer je dat doet, zul je ook geen leesbevestiging meer krijgen van de berichten die je zelf verstuurt.

Beschikbaarheid

De nieuwe versie van WhatsApp, versie 2.11.476, is nu in de Google Play Store te vinden. Als je eerder de bètaversie van WhatsApp direct vanaf de website hebt geïnstalleerd, dan kun je deze update gewoon doen. Het kan echter zijn dat de update voor jou nog niet klaarstaat, aangezien WhatsApp deze stapsgewijs uit lijkt te rollen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk