WhatsApp werkt aan vingerafdrukbeveiliging voor de gehele app

WhatsApp werkt aan vingerafdrukbeveiliging voor de gehele app

WhatsApp beveiligen

WhatsApp kan binnenkort beveiligd worden via de vingerafdrukscanner. Dat blijkt uit aanwijzingen die in een testversie van WhatsApp zijn opgedoken. De mensen achter WhatsApp werken ook aan een vergelijkbare mogelijkheid voor iOS in combinatie met Face ID en Touch ID.

Er zijn ook screenshots van deze nieuwe vorm van beveiliging via WABetaInfo opgedoken. Hierop is te zien dat de nieuwe functie een plekje krijgt onder 'Instellingen' > 'Account' > 'Privacy'. Hier kun je de beveiliging via de vingerafdrukscanner dan in- of uitschakelen.

WhatsApp beveiliging via vingerafdrukscanner

Schakel je de optie in, dan zal de gehele app beveiligd zijn tegen ongewenste gebruikers. Dus WhatsApp openen vanuit een notificatie, vanuit het app-icoontje of welke andere manier dan ook, is niet mogelijk zonder de juiste vingerafdruk. De vingerafdrukbeveiliging zal gebruikt kunnen worden op telefoons die ten minste draaien op de Android Marshmallow-software en een vingerafdrukscanner hebben.

WhatsApp beveiliging via vingerafdrukscanner

Momenteel kun je WhatsApp nog niet beveiligen tegen ongewenst gebruik. Is je telefoon ontgrendeld? Dan kan iedereen je gesprekken in WhatsApp bekijken. Het is dus belangrijk om je telefoon te voorzien van een goede ontgrendelmethode en hem meteen de vergrendelen als je hem even niet gebruikt.

Beschikbaarheid vingerafdrukbeveiliging 

De aanwijzingen over de komst van vingerafdrukbeveiliging naar WhatsApp zijn in de programmeercode van de app gevonden. Voor nu blijft het daar ook bij en zullen we moeten wachten totdat WhatsApp het definitief beschikbaar maakt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties