WhatsApp laat je nu beter afbeeldingen als document versturen

WhatsApp laat je nu beter afbeeldingen als document versturen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In de bèta van WhatsApp kan je voortaan een handige voorbeeldweergave zien wanneer je afbeeldingen of video's als een document verstuurt. En dat is handig, want zo vermijd je de automatische compressie die de kwaliteit van je afbeelding of filmpje vermindert.

WhatsApp voorbeelden van bestanden

Wanneer je afbeeldingen en video's wil versturen met WhatsApp kan je dat doen vanuit de Galerij of met het camera-icoontje. Dat zijn de voor de hand liggende manieren, maar daarom niet de beste als je ook de kwaliteit wil behouden. Wanneer je ze daarentegen als een document deelt blijft de originele kwaliteit wel bewaard. Druk in de chat-app op het bijlage-icoontje met de paperclip en kies dan Document.

Deze methode heeft altijd één groot nadeel gekend en dat is dat de ontvangers van je foto of video geen mooie voorbeeldweergave te zien kregen. Ze kregen enkel de naam van het bestand te zien met daarbij het juiste bestandsformaat. Daar komt dus nu verandering in met bètaversie 2.22.5.11, want je ziet nu een preview van een foto of filmpje dat je als document deelt, dat nieuws brengt WABetaInfo. Toegegeven, de preview is vrij wazig, maar daarmee weet de ontvanger al wel wat voor afbeelding hem te wachten staat bij het openen.

Previews bij zowel filmpjes als afbeeldingen

Previews bij zowel filmpjes als afbeeldingen

WhatsApp heeft eerder ook een functie geïntroduceerd waarmee je de kwaliteit van de afbeeldingen die je verstuurt zelf kan bepalen. Het gaat dan om afbeeldingen die je via de normale verzendmethode deelt. Alleen is er zelfs bij afbeeldingen in 'Beste kwaliteit' nog steeds veel compressie en blijft het voordeel van deze mogelijkheid dus beperkt.

Beschikbaarheid

De nieuwe voorbeeldweergave voor documenten is nu voor bètagebruikers beschikbaar, maar het is niet bekend wanneer ze voor de stabiele versie wordt uitgerold. Deelde jij al eerder je afbeeldingen als document of ben je blij dat je die functie nu meer zal kunnen gebruiken dankzij de handige previews? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk