WhatsApp Beta laat je nu videobellen in groepen tot acht personen

WhatsApp Beta laat je nu videobellen in groepen tot acht personen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp videobellen

Door de gevolgen van het coronavirus blijven we massaal thuis en videobellen wint aan populariteit. Apps als Houseparty en Google Duo maakten het al langer mogelijk om in grotere groepen een videogesprek te voeren, maar ook het populaire WhatsApp wil nu met grotere groepen videobellen mogelijk maken. Eerder waren daarvoor aanwijzingen in de code van de app, maar nu is de functie beschikbaar voor gebruikers van WhatsApp Beta, dat weet WABetaInfo.

Wie de laatste versie van de app, versie 2.20.133, heeft geïnstalleerd kan nu deelnemen aan groepsbellen met maximaal zeven andere contacten. Open daarvoor een groep die meer dan vier leden heeft en tik rechtsboven op het bellen-icoontje. Daarna kan je tot zeven contacten aanvinken voor je videogesprek. Belangrijk is wel dat alle deelnemers ook WhatsApp Beta gebruiken als je van de functie wil gebruikmaken.

Beeld van de functie

Beschikbaarheid

De nieuwe functie werkt in WhatsApp Beta alvast op een aantal van onze toestellen. Als ze nog niet bij jou werkt, dan zou je eerst een back-up kunnen maken van je gesprekken om vervolgens de app opnieuw te installeren. Als je daarna nog steeds niet met succes meer deelnemers kan toevoegen dan zal je nog iets langer geduld moeten hebben alvorens de WhatsApp-server ook jou trakteren op videobellen in grotere groepen.

Aankondiging

Het is nog niet bekend wanneer de functie ook op de stabiele versie van WhatsApp beschikbaar zal zijn, maar vermoedelijk zal dat in de komende dagen tot weken het geval zijn. Google Duo maakte onlangs bellen in groepen tot 12 personen mogelijk. Ga jij nu videobellen via WhatsApp in grotere groepen of gebruik je al andere alternatieven voor beeldbellen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk