WhatsApp bèta ontvangt handige mention-knop in groepsgesprekken

WhatsApp bèta ontvangt handige mention-knop in groepsgesprekken

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

WhatsApp bèta

WhatsApp heeft een nieuwe bèta-versie uitgerold. Deze heeft nummer 2.8.13 meegekregen, en daarin is één handige wijziging zichtbaar. Het betreft een knop voor jouw mentions in een groepsgesprek. Het is al langere tijd mogelijk om mensen specifiek te benoemen / te taggen in een groepsgesprek. Hierdoor krijgen mensen wel een melding van deze mention, in plaats van dat het als een gewoon bericht wordt behandeld. Ook weet je daardoor precies wie er wordt bedoeld in het groepsgesprek.

In de nieuwste bèta is een knop geactiveerd die al jouw mentions laat zien die niet direct in beeld staan. Deze mentions-knop was al eerder beschikbaar gemaakt in iOS, maar is nu ook naar Android gekomen in de bèta-update. In versie 2.8.12 dook de mention-knop al op, maar nu is deze in 2.8.13 ook echt te gebruiken. Gebruikers zullen hem echter niet meteen zien.

Hiervoor is volgens een Twitter-gebruiker wel een trucje te gebruiken. Zorg dat iemand je in een groepsgesprek een stuk of 5 à 6 keer noemt, en dat je de berichten niet leest. Daarna komt als het goed is aan de rechterkant de nieuwe mention-knop te staan, met daarboven met een groen bubbeltje hoeveel mentions je hebt gemist. Zelf heb ik deze methode ook getest, maar had ik helaas geen succes. Laat het daarom in de comments weten als jij al wel je gemiste mentions kan terugkijken!

WhatsApp bèta downloaden

De nieuwste WhatsApp bèta wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Je kan je eenmalig opgeven voor het bèta-programma, waarin je soms nieuwe functies zoals deze als eerste mag testen. De nieuwe mention-knop wordt later naar het stabiele WhatsApp uitgerold. Wanneer dit het geval is, is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Bron: Twitter WABetaInfo

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk