WhatsApp beschikt voortaan over 115 nieuwe emoji

WhatsApp beschikt voortaan over 115 nieuwe emoji

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Android en iOS krijgen jaarlijks nieuwe emoji van het Unicode Consortium, dat over de emoji voor digitale apparaten gaat. WhatsApp is één van de eerste ontwikkelaars om de nieuwe emoji in zijn app te verwerken: 115 stuks in totaal. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Emoji in WhatsApp

Elke ontwikkelaar moet handmatig zijn emoji updaten. Als je Android-telefoon ondersteuning biedt voor nieuwe emoji, wil dat nog niet automatisch zeggen dat de toegevoegde emoji in alle apps op je telefoon zullen werken. WhatsApp is één van de eerste grote ontwikkelaars die zijn app gereed aan het maken is voor de nieuwe emoji van het Unicode Consortium.

WhatsApp beschikt voortaan over 115 nieuwe emoji

In een recente bèta-update zou WhatsApp 115 nieuwe emoji hebben toegevoegd aan zijn app, dat meldt WaBetaInfo, dat vaak juiste informatie weet te vergaren over WhatsApp-updates. Volgens de website zouden de nieuwe emoji zijn toegevoegd in WhatsApp-versie 2.20.206.11. Emoji die aan de app zijn toegevoegd, zijn veelal gericht op een ‘inclusieve samenleving’, wat wordt uitgebeeld met een man die een jurk draagt – of een vrouw met een tuxedo.

Nieuwe diersoorten

Andere emoji betreffen onder andere nieuwe diersoorten – die voorheen nog niet als emoji aanwezig waren – waaronder de mammoet, dodo en marmot. Er zijn ook lichaamsdelen aan WhatsApp toegevoegd, waaronder het hart en de longen. Tot slot voegde WhatsApp verschillende soorten gereedschappen toe en kwam er een nieuwe emoji met een traan.

WhatsApp beschikt voortaan over 115 nieuwe emoji

Alle 115 emoji die WhatsApp heeft toegevoegd in de recente bèta-update zijn direct afkomstig uit de Unicode Consortium-standaard – enkel het ontwerp van de emoji verschilt tussen applicaties. Google voegde met Android 11 in totaliteit 117 emoji toe. Het is onbekend welke emoji wel in de nieuwe Android-versie aanwezig zijn, maar nog niet aan WhatsApp zijn toegevoegd. Wat eveneens mogelijk is, is dat Google achterliep op de standaard en nog twee emoji van eerdere standaarden moest invullen.

Emoji direct versturen

Mocht je de WhatsApp bèta draaien, dan is de kans groot dat de nieuwe emoji al aanwezig zijn op je telefoon. Je zou ze dus direct kunnen gebruiken. Let er wel op dat gebruikers zonder de bètaversie de emoji niet kunnen zien. Van zodra de emoji op het stabiele kanaal zijn, zal elke telefoon deze emoji kunnen weergeven – hiervoor is WhatsApp niet afhankelijk van de Android-versie. Momenteel zijn de nieuwe emoji alvast zichtbaar op de redactie.

Gerelateerde artikelen

Zie jij de nieuwe emoji ook in WhatsApp met versienummer 2.20.206.11? Wat vind je van de emoji, en welke (specifieke) emoji zou volgend jaar toegevoegd moeten worden aan Android en iOS? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk