Op deze 2 manieren kun je straks nepnieuws in WhatsApp herkennen

Op deze 2 manieren kun je straks nepnieuws in WhatsApp herkennen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Doorgestuurde berichten op WhatsApp

WhatsApp maakt het makkelijk om berichten die erg vaak worden doorgestuurd te herkennen. Deze berichten worden straks namelijk weergegeven met een dubbele pijl boven een bericht. Het gaat dan om een bericht dat doorgestuurd is, en dus niet geschreven is door de verzender. De pijlen zijn een toevoeging op de strengere limiet op het doorsturen van berichten. Die limiet werd ook al ingesteld om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan.

WhatsApp komt daarnaast ook met een eenvoudige manier om deze berichten te controleren. Je kan namelijk vanaf nu op een vergrootglas in de chat tikken op op Google te zoeken naar het doorgestuurde bericht. Aan de hand van nieuwsberichten of andere informatiebronnen kun je dan nagaan of het doorgestuurde bericht op waarheid is gebaseerd of niet. WhatsApp krijgt deze zoekopdrachten niet te zien.

WhatsApp berichten controleren

Beschikbaarheid

De mogelijkheid om op internet te zoeken naar doorgestuurde berichten is vanaf vandaag beschikbaar in Brazilië, Italië, Ierland, Mexico, Spanje, het Verenigd koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is niet bekend wanneer de functie Nederland en België aandoet.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk