WhatsApp laat je automatisch berichten verwijderen in privégesprekken

WhatsApp laat je automatisch berichten verwijderen in privégesprekken

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

WhatsApp-gesprekken

Het gerucht omtrent het automatisch laten verdwijnen van WhatsApp-berichten, doet al een flinke tijd de ronde. Sebastien schreef er in november voor het eerst over, gevolgd door een extra bericht in december. In beide gevallen bleek het onbekend hoe WhatsApp de functie precies in zou zetten – zo kwam in november naar buiten dat de functionaliteit was gericht op privé- en groepsgesprekken. In december kwam juist naar buiten dat de functionaliteit voor privégesprekken van de kaart was verdwenen. Er werd gespeculeerd over de bedoeling van de functie, waaronder het opschonen van het opslaggeheugen van je telefoon.

Verdwijnende berichten in WhatApp

De functionaliteit is eindelijk onderweg, beeld: WaBetaInfo

Een paar maanden later, en de functie is terug opgedoken voor privégesprekken, aldus WaBetaInfo. In de bètaversies 2.20.83/2.20.84 is de functie weer opgedoken – desondanks is het nog altijd niet zichtbaar voor het brede publiek. Volgens WaBetaInfo is het binnenkort mogelijk om de functie via de ‘profielpagina’ van privégesprekken in te stellen. Screenshots van de website laten zien dat het mogelijk is om automatisch verwijderbare berichten in te stellen. Er is daarbij keuze tussen: ‘uit’, 1 uur, 1 dag, 1 week, 1 maand en 1 jaar. Als de functie geïntroduceerd wordt, werkt het voor privé- en groepsgesprekken.

Lange ontwikkelingsfase

Als gebruikers de functionaliteit inschakelen, komt er een klokje te staan bij het bericht. Zodra de tijd is verlopen, verdwijnt het bericht uit beide gesprekken. Wanneer WhatsApp van plan is om de automatisch verwijderbare berichten te introduceren, is nog onbekend. Het bedrijf zou nog werken aan de functionaliteit. Daardoor loopt het steeds meer vertraging op ten opzichte van Telegram en Signal, die de functionaliteit al langer aanbieden – via Telegram kan je zelfs hele privégesprekken in één keer verwijderen. Opvallend is dat de gesprekspartner er in Telegram geen akkoord voor hoeft te geven.

Verdwijnende berichten in WhatApp

Het klokje wijst op de werking van de automatisch verdwijnende berichten, beeld: WaBetaInfo

Als WhatsApp de functie eenmaal uitrolt, is het een welkome toevoeging aan de applicatie. Toch zijn er nog een aantal functies die gemist worden, waaronder een ‘Out of Office’-bericht, voor zodra je op reis gaat. Lees het artikel van Claudia om alle missende functies terug te lezen. Wat missen jullie in de chatapplicatie? Zouden jullie gebruikmaken van automatisch verdwijnende berichten? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk