WhatsApp berichten met vervaldatum beschikbaar in Nederland

WhatsApp berichten met vervaldatum beschikbaar in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt al een tijdje aan een functie waarmee je berichten automatisch in je gesprekken kan laten verdwijnen. Vorige week deelde WhatsApp meer informatie over de werking ervan en nu is de functie op steeds meer telefoons beschikbaar.

Berichten met vervaldatum

Vorig jaar raakte bekend dat WhatsApp's ontwikkelaars werken aan een mogelijkheid genaamd 'Berichten met vervaldatum. Je kan berichten in een gesprek daarmee automatisch laten verwijderen. Vorige week begon WhatsApp dan eindelijk met het uitrollen van de nieuwe functie. Daarnaast werd er een speciale helppagina over de verdwijnende berichten op de website gelanceerd. Deze functie is nu op de telefoons op de redactie van Androidworld aanbeland en we leggen wat je ermee kan doen.

Wat kun je met berichten met vervaldatum?

Veel mensen bewaren WhatsApp-berichten voor altijd op hun telefoon. Het is natuurlijk fijn om herinneringen van vrienden en familie te hebben. Maar de meeste berichten die we verzenden hoeven niet eeuwig te worden bewaard.

Zodra berichten met vervaldatum zijn ingeschakeld, verdwijnen nieuwe berichten die naar een chat zijn verzonden na zeven dagen. Zo voelen gesprekken luchtiger en meer privé aan. Bij een chat met één andere persoon, kunnen beide deelnemers berichten met vervaldatum uitschakelen. Bij groepen stellen beheerders dit in.

WhatsApp berichten met vervaldatum beschikbaar in Nederland

Zo schakel je de berichten met vervaldatum in

Elk van de gebruikers kan berichten met vervaldatum inschakelen in een individuele chat. Eenmaal ingeschakeld, verdwijnen de berichten in de chat na zeven dagen.

  1. Open de WhatsApp-chat
  2. Tik op de naam van je contact
  3. Tik op 'Berichten met vervaldatum'
  4. Indien gevraagd, tik op 'Doorgaan'
  5. Selecteer 'Aan'

Wat vind jij van deze functie in WhatsApp? Waarvoor zou je het gaan gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk