WhatsApp laat je nu berichten naar maximaal één contact doorsturen

WhatsApp laat je nu berichten naar maximaal één contact doorsturen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp doorstuurlimiet

In tijden van corona heerst angst en onzekerheid bij een deel van de bevolking en dat werkt als een magneet voor hackers en verspreiders van nepnieuws. De gevolgen van zo'n kettingberichten kunnen groot zijn, want onlangs brandden een groep Britten twee zendmasten plat omdat ze geloven in een link tussen het coronavirus en de uitrol van 5G in het land. In India vielen twee jaar geleden verschillende doden door de verspreiding van nepnieuws.

WhatsApp neemt daarom strengere maatregelen en het gaat de limiet voor het doorsturen van berichten verder beperken. Voorheen kon je een doorgestuurd bericht naar maximaal vijf andere contacten verzenden, maar die limiet wordt nu beperkt tot maximaal één ander contact. Als een bericht voor de eerste keer wordt doorgestuurd, kan je nog steeds vijf mensen tegelijk bereiken, dat meldt The Verge.

WhatsApp label voor doorgestuurde berichten

256 contacten

WhatsApp nam de afgelopen jaren geleidelijk aan stappen tegen de verspreiding van kettingberichten. Eerst kon je nog naar hartenlust in één klap berichten doorsturen naar maar liefst 256 contacten, en dat vormt een probleem, want berichten zijn tegelijk ook van encryptie voorzien. Overheden kunnen dus nooit nagaan wie de oorspronkelijke verspreider is van valse berichten. Twee jaar geleden maakte de dienst van Facebook voor het eerst onderscheid tussen nieuwe berichten en doorgestuurde berichten met een label. Niet veel later kwam de eerste limiet van vijf contacten naar wie je in één keer een bericht kan doorsturen.

Eerder raakte bekend dat WhatsApp gebruikers gaat helpen om de inhoud van doorgestuurde berichten te controleren. WhatsApp is ook niet de enige die stappen zet tegen de verspreiding van valse informatie, want ook YouTube maakte zijn beleid onlangs strenger. Krijg jij doorgestuurde valse informatie via WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk