WhatsApp krijgt drie nieuwe functies, dit zijn ze

WhatsApp krijgt drie nieuwe functies, dit zijn ze

WhatsApp krijgt nieuwe functies

WhatsApp gaat sinds kort de strijd aan met nepnieuws door de de inhoud van doorgestuurde berichten te controleren en berichten nu naar maximaal één persoon door te laten sturen. Maar moederbedrijf Facebook werkt ook nog aan andere functies, dat ontdekte WABetaInfo.

Geavanceerde zoekfunctie

Momenteel wordt er in de bètaversie van WhatsApp voor iOS een geavanceerde zoekfunctie getest. Deze functie komt van pas als je een enorm archief met berichten hebt, en op zoek bent naar dat ene bestand of die ene link naar een leuke website.

De geavanceerde zoekfunctie maakt het eenvoudiger om verschillende soorten bestanden te vinden. Je kunt namelijk een zoekopdracht uitvoeren op de tekst in berichten maar ook zoeken naar foto's, audio, links, gif's, video en documenten.

Auto-download

Een andere nieuwe optie die is ontdekt in de nieuwste bètaversie van de Android-app, zijn nieuwe regels voor het automatisch downloaden van bestanden. Deze functie kan helpen om waardevolle MB's in je databundel te besparen. De nieuwe regels zorgen ervoor dat vaak doorgestuurde afbeeldingen, video's, documenten en spraakberichten nooit automatisch worden gedownload. Zodra deze optie beschikbaar komt in WhatsApp wordt ze standaard ingeschakeld.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar zal zijn, maar het is iets dat welkom zal zijn wanneer het eindelijk aankomt.

Back-ups beveiligen

Er staat op het gebied van beveiliging ook een nieuwe functie op stapel, het beveiligen van je Google Drive-back-up met een wachtwoord. Het wachtwoord dat je verzint, wordt niet op een server van Facebook of WhatsApp opgeslagen. Ben je je wachtwoord kwijt? Dan kun je je back-up niet meer terugzetten.

WhatsApp - Back-ups beveiligen

Ondanks deze ontwikkelingen loopt WhatsApp nog behoorlijk achter op concurrerende chatapps zoals Telegram en Signal. We missen namelijk nog heel wat functies in WhatsApp en de tijd die het bedrijf neemt voor het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden is ook niet gering. Toch zijn deze drie nieuwe functies zeer welkom, vooral ook omdat WhatsApp nog altijd onverminderd populair is.

> volg ons via ons Telegram-kanaal

> wordt lid van onze Telegram-community

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties