Stopt gratis back-up van WhatsApp? Alles wijst in die richting

Stopt gratis back-up van WhatsApp? Alles wijst in die richting

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om al je chats en media die in Drive zijn opgeslagen te exporteren. Vervolgens kan je ze ook weer in Drive importeren. WhatsApp gaat ook de status van gebruikers een meer zichtbare plaats geven in de app.

WhatsApp-data exporteren

In WhatsApp kan je al jarenlang je chatgegevens back-uppen in de cloud met Google Drive en dat zonder dat Google de hoeveelheid data aftrekt van de 15 GB aan opslag die iedere gebruiker gratis krijgt met zijn Google-account. Steeds meer geruchten wijzen erop dat die gratis opslag voor back-ups in Drive gaat verdwijnen. Een nieuwe aankomende functie lijkt wel een voorbereiding te zijn voor de verandering.

WhatsApp komt straks met de mogelijkheid om je back-upgegevens van Drive te exporteren, dat heeft WABetaInfo ontdekt. Je kan dus al je gesprekken, foto's en video's dus ergens anders bewaren. Bijvoorbeeld op een andere clouddienst of op fysieke opslag. Anderzijds komt er ook de optie om zo'n geëxporteerd bestand weer te importeren in Drive via WhatsApp.

De mogelijkheid om je back-ups te exporteren lijkt een logische feature als de gratis opslag voor back-ups straks stopt. Momenteel is de nieuwigheid enkel ontdekt in de code van de berichtenapp.

WhatsApp-status

Verder wil WhatsApp de status van gebruikers nieuw leven inblazen. De status is een soort 'Stories' functie zoals we die kennen op onder andere Facebook en Instagram. Op dit moment kan je de status van je contacten enkel belijken in het afzonderlijke 'Status'-tabblad van WhatsApp, en de kans is groot dat je daar geen enkel voorbeeld van een status vindt.

Screenshots van de export- en statusfuncties

WhatsApp wil de functie meer in de verf zetten door ze ook in 'Chats' te introduceren. Het profielicoontje van een contact krijgt een special)e markering als die een status heeft gemaakt. Er zijn verder nog meer verbeteringen voor de WhatsApp-status onderweg, en wist je dat je kan zien wie je status heeft bekeken?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk