'WhatsApp kan back-ups van je gesprekken in Google Drive beveiligen'

'WhatsApp kan back-ups van je gesprekken in Google Drive beveiligen'

WhatsApp-beveiliging

WhatsApp bètaversie 2.20.66 heeft een verborgen functie die nog in een vroege ontwikkelingsfase is: de mogelijkheid om back-ups van je gesprekken in Google Drive zelf te versleutelen. De functie is nog niet te zien voor gebruikers, maar je kan vanuit de instellingen de functie 'Password protect backups' activeren. Vervolgens kan je zelf een wachtwoord aanmaken om de inhoud van je gesprekken te verbergen voor zowel Google als Facebook. Dat meldt WABetaInfo.

Sinds 2015 is het mogelijk om je gesprekken in de cloud te bewaren met Google Drive zodat je niet langer het risico loopt om gegevens te verliezen. De back-ups maken het ook makkelijk om te wisselen tussen verschillende telefoons, omdat je je conversaties automatisch met je mee brengt.

Screenshots van de nieuwe functie

Niet versleuteld

Google en WhatsApp deden twee jaar geleden een extra inspanning om de back-ups in de cloud nog aantrekkelijker te maken voor gebruikers van de berichtendienst, want de back-ups zouden niet langer meetellen als onderdeel van je gelimiteerde opslag in de clouddienst. Hoewel dat een sterke zet was zorgde die bij de WhatsApp ook voor minder positieve gevolgen. Een beveiligingsonderzoeker heeft namelijk de werking van de back-ups in Drive doorgelicht en hij stelde vast dat gesprekken die in de clouddienst worden bewaard, niet versleuteld zijn.

Beelden van de app

Encryptie is een van de fundamentele voordelen van WhatsApp, want door berichten te versleutelen, maakt de dienst ze onbruikbaar als ze in verkeerde handen terecht komen. Er is namelijk maar één sleutel die je bericht kan ontcijferen en die is in handen van de ontvanger. Al is het wel opvallend dat de Europese Commissie recent de beveiliging van berichtendienst Signal verkoos boven de encryptie van Facebooks berichtendienst.

Het is een goede zaak dat WhatsApp binnenkort wachtwoordbeveiliging zal kunnen aanbieden voor zijn back-ups in Google Drive, maar het is nog niet bekend wanneer de versleutelde back-ups van WhatsApp beschikbaar zijn voor gebruikers. In dit artikel ontdek je hoe je WhatsApp optimaal kan beveiligen in acht stappen.

Google Drive
In Google Drive kun je bestanden vinden die je in de Google-cloud hebt staan. Met de app kun je deze content beheren en inzien.  Met Drive kun je op je vana ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties